XS
SM
MD
LG

Igokea rutinski sa Olimpijom

Košarkaši Igokee upisali su petu pobjedu u ABA ligi. Aleksandrovčani su bili bolji od Olimpije u Laktašima, rezultatom 86-78.

Igokea je sjajno otvorila susret. Na samom startu došli su do dvocifrene prednosti, kada su poveli 17-7. U jednom trenutku bilo je i +12 ali Olimpija je malo smanjila do kraja prvog perioda ali je Igokea vodila sa 24-16. U drugom periodu Igokea je igrala sjajno. Iz odlične defanzive u jednom trenutku su došli do 15 poena prednosti. Olimpija se vratila i prišla na -9. Međutim, u samoj završnici prvog poluvremena Igokea je odigrala sjajno i na poluvrijeme odlazi sa 16 poena prednosti. 

U trećem periodu Igokea je igrala dosta dobro. Bez većih problema čuvali su stečenu prednost u prvom poluvremenu. Iako odbrana nije bila na nivou iz prvog poluvremena, Igokea je sjajno igrala u napadu i nakon 3/4 domaći su imali 20 poena prednosti. U poslednjoj četvrtini došlo je do opuštanja u igri Igokee. Međutim, i pored tog opuštanja, pobjeda nije dolazila u pitanje. Iako je Olimpija smanjila prednost Igokee, Igokea je mirno privela meč kraju i slavila je sa 86-78.

Obje ekipe su večeras dobro šutirale. Prevaga na strani Igokee bio je skok. Domaći su dobro gradili skok i dozvolili su samo tri ofanzivna skoka svom protivniku. Domaći su ukupno imali deset skokova više a takođe i deset asistencija više. Treba istaći da je Igokea promašila ''samo'' tri slobodna bacanja, jer su protiv Mege promašili 13 slobodnih bacanja.

Najbolji u pobjedi Igokee bio je sjajni Nikola Jevtović, koji je imao 25 poena a pratili su ga Šibalić sa 18 te Malkolm Li sa 17 poena. U Olimpiji najbolji je bio Morgan sa 20, dok je Oliver dodao 18 poena.

Obje ekipe su sada na omjeru od pet pobjeda i sedam poraza. Igokea u narednom kolu gostuje kod Budućnosti, dok će Olimpija dočekati Cibonu.

Foto: ABA liga