XS
SM
MD
LG

Igokea dočekuje Olimpiju

Ovog vikenda na programu je 12. kolo regionalne ABA lige. Košarkaši Igokee svoj meč igraju u petak, kada će dočekati ekipu Olimpije u Laktašima.

Igokea u ovaj meč ulazi sa imperativom pobjede. Nakon poraza od Mege u Laktašima, ''Igosi'' su sebi zakomplikovali dosta komfornu situaciju. Sada i opstanak u ligi, što je i glavni cilj Igokee za ovu sezonu, može biti ugrožen ako Igokea ne savlada Olimpiju.

Svjestan važnosti ove utakmice je i strateg Igokee Dragan Bajićć koji je uoči ovog duela izjavio:

- „Sigurno nas čeka težak meč jer je Olimpija posložena sa dobrim igračima. To je tim koji konkuriše za prva četiri mjesta. Svjesni smo težine zadatka, rekao sam svojim igračima da nam se ne smije dogoditi prvo poluvrijeme kao prov Mege. Moramo pokazati karakter, moramo dati maksimum jer samo tako možemo doći do pobjede. Moramo imati ozbiljan pristup, jaku odbranu. Ukoliko pokažemo karakter kao u drugom poluvremenu kao protiv Mege možemo se nadati pozitivnom rezultatu.“

Olimpija u ovaj meč ulazi sa pobjedom više u odnosu na Igokeu. Međutim, ni Olimipja ne može biti zadovoljna svojim poslednjim susretom u ABA ligi, jer su izgubili u Zadru sa 20 razlike. Sigurno je da Ljubljančani žele popraviti utisak u ovom susretu i zato će dati sve od sebe da savladaju Igokeu prvi put u Laktašima ikada.

U ovom susretu važno je da Igokea iskontroliše skok. Centri Igokee imaju dosta veliku prednost u visini u odnosu na centre Olimpije. Glavno ime Olimpije pod košem svakako je Morgan. Međutim, on je dosta niži i od Rikića i od Jevtovića i Igokea bi to morala iskoristiti. Takođe, ovaj meč propušta Betl a on kad ne igra i Morgan je manje opasan nego inače. Po meni je logino da većinu vremena Jevtović bude zadužen za Morgana. Viši je naravno i Rikić i ima još veću prednost u visini ali je Morgan brži od njega i tu će imati prednost. Što se ostatka Olimipje tiče, najopasniji su svakako Hrovat i Oliver. Hrovat ima lakšu povredu i moguće je možda i da propusti meč u Laktašima ali Oliver je opasan. On igra na pozicijama 3 i 4 i tu je u prednosti u odnosu na sve igrače Igokee. Jedini način jeste da ga se optereti faulovima a to bi mogao uraditi Milošević. On je brži od Olivera i ako bi ga napadao 1 na 1, mogao bi ga uvesti u probleme sa faulovima. Što se vanjske linije Olimpije tiče, tu je u odsustvu Betla najopasniji iskusni Domen Lorbek a ne smijemo zaboraviti ni Špana, koji je ''izrešetao'' koš Partizana prije par kola.

Što se tiče Igokee, Igokea ako želi pobjedu u ovom susretu moraće igrati sa dosta više energije i koncentracije u odbrani, nego što je to bilo protiv Mege. Takođe, neophodno je da se u napadu igra raznovrsnije i da se koriste prednosti koje imaju pojedini igrači u igri 1 na 1. Protiv Mege bilo je dosta nepotrebnih prodora, dosta loših organizovanih napada i dosta isforsiranih šuteva za tri poena. To se protiv Olimpije ne smije ponoviti, budući da Igokei ''gori pod nogama'' i da moraju dobiti ovaj susret. Svakako da se najviše nade u napadu polaže na iskusne Radivojevića i Ljubičića. Takođe, dosta se očekuje od Jevtovića, koji je uhvatio dobar ritam a dobar ol raund učinak uvijek se može očekivati i od Đorđa Miloševića, koji je po indeksu korisnosti trenutno najbolji igrač svoje ekipe.

Sigurno je da nas čeka veoma neizvjestan meč. Igokea je prošle godine oba puta dobijala Olimpiju u neizvjesnim završnicama i oba puta junak je bio Džejms Robinson. Olimpija je na startu ove sezone slavila protiv Igokee nakon produžetka i velike borbe. Igokea ima imperativ pobjede i uzda se u tradiciju, budući da Olimpija nikada nije slavila u Laktašima. Da li će se tradicija nastaviti ili će Olimpija zagorčati život Igokei, saznaćemo u petak od 20h.

Igokea dočekuje Olimpiju / Foto: ABA liga