XS
SM
MD
LG

Australija uz srpski ragbi

Ragbi 13 federacija Srbije i ambasada Australije u Srbiji nastaviće svoju dugogodišnju uspešnu saradnju i u novoj, 2018. godini. Zahvaljujući odlično realizovanim dosadašnjim zajedničkim projektima, R13FS ponovo će dobiti sredstva za razvoj mlađih kategorija kroz Direct Aid Program ministarstva inostranih poslova Australije.

Ovaj program pomoći namenjen je evropskim zemljama koje nisu članice Evropske unije i sam nastavak saradnje podrazumeva dalju promociju ragbija 13 koji je jedan od nacionalnih sportova Australije. U okviru ove saradnje predviđeno je da se obuhvati rad sa decom uzrasta od sedam do deset godina i omladinom od 14 do 18 godina na teritoriji Beograda.

- Zahvaljujemo Ambasadi Australije i Ministartsvu inostranih poslova Australije na nesebičnoj podršci poslednjih tri godine, a posebno ambasadorki Dzuliji Fini. Svi programi koje je ambasada Australije pomogla kroz Direct Aid Program bili su usmereni ka razvoju sporta dece i omladine, što je i deo strategije našeg ministarstva omladine i sporta. Posebno nam je drago da je naša mlada populacija tako dobila priliku da se upozna sa australijskom kulturom, a posebno sportom, koji je jedan od najvećih brendova Australije kao države, izjavio je Jovan Vujošević, član UO Ragbi 13 federacije Srbije.

Dogovoreno je da se sa reliazacijom nove saradnje krene u prvoj polovini 2018. godine, a rukovodilac projekta finansiranog iz Direct Aid Programa biće Kolin Klejveg, član uprave Ragbi liga kluba Crvena Zvezda.