XS
SM
MD
LG

Veliko finale ISU Gran pri serije u Nagoji

Finale Gran pri serije u umetničkom klizanju održaće se u Japanu, u Nagoji od četvrtka 7.XII do nedelje 10.XII, uz direktne prenose na Eurosportu.

 

Uzbudljiva ISU Gran pri serija bliži se kraju, nakon mesec i po dana takmičenja u Francuskoj, Rusiji, Americi, Kini, Japanu i Kanadi, najbolji klizači okupiće se u Nagoji na ISU Gran pri finalnom turniru.

 

Ukupno 36 takmičara/parova iz 8 zemalja sveta takmičiće se u 8 kategorija, po 4 u seniorskoj i isto toliko u juniorskoj kategoriji za ukupan nagradni fond od 272.000,00 dolara. Po šest takmičara iz svake kategorije kvalifikovalo se za završnu smotru u Japanu.

 

Pravo iznenađenje u muškoj konkurenciji je mladi amerikanac Nejtan Čen, koji se nalazi na vrhu liste. Za petama mu je svetski vicešampion, Japanac Šoma Uno. Plasman u finale izborila su dva ruska reprezentativca, Mihail Koljada i Sergej Voronov.

 

I ove godine takmičiće se američki klizač Adam Ripon, a umesto kineza Bojang Đina koji je odustao od takmičenja zbog povrede, učestvovaće Džejson Braun iz SAD-a.

 

Dvostruka svetska i evropska šampionka Jevgenija Medvedeva je otkazala svoje učešće na takmičenju u Japanu pa će boje Rusije braniti petnaestogodišnja Alina Zagitova koja debituje u seniorskoj konkurenciji i Marija Sotskova. Svetska vicešampionka Kejtlin Osmond je i ove godine u finalu, kao i nekadašnja evropska i svetska prvakinja Karolina Kostner.

 

U Nagoji će nastupiti i lokalne favoritkinje Vakaba Higuči i Satoko Mijahara.

 

Kod sportskih parova prvi na listi su svetski šampioni Venđing Sui i Cong Han a Jevgenija Tarasova i Vladimir Morozov su odmah iza.

 

Megan Duhamel i Erik Radford, dvostruki svetski šampioni su se takođe kvalifikovali kao i nemački par Aljona Savčenko i Bruno Maso. Još dva mesta u finalu izborili su Ksenija Stolbova i Fedor klimov iz Rusije i Ksiaoju Ju i Hao Džang iz Kine.

 

Plan direktnih prenosa na Eurosportu:

 

7.XII

 

10:15 Parovi Kratak Program

 

11:15 Muškarci Kratak Program

 

12:30 Kratak program ples

 

8.XII

 

00:00 Kratak Program Žene

 

9.XII

 

08:30 Parovi Slobodan Program

 

09:45 Finale Gran prija - Slobodan ples

 

11:15 Žene Slobodan Program

 

12.XII

 

11:00 Pregled finala ISU Gran pri serije