XS
SM
MD
LG

Dragana Cvijić izvukla bod Srbiji protiv Nemica!

Ženska rukometna selekcija Srbije osvojila je izuzetno vredan bod u trećem kolu grupne faze Svetskog prvenstva u Nemačkoj. Za rezultat kojim je sačuvano prvo mesto u grupi D najzalužnija je bila fenomenalna Dragana Cvijić, koja je u zvuk sirene poslala loptu u rašlje Nemicima i tako sprečila nezaslužen poraz sekcije Ljubomira Obradovića u ovoj utakmici – 22:22 (9:11).

Žestoka bitka trajala je tokom čitave utakmice. Nemice su u prvom poluvremenu u dva navarata imale maksimalnih plus četiri, dok su Srpkinje najviše išle do tri gola prednosti u drugom poluvrremenu, ali nisu imale dovoljno snage, ali ni umeća i sreće u ključnim trenucima, kod dva igrača više u završnici meča da prelome utakmicu i dođu do možda i kapitalne prednosti. Ali, ni ovom bodu se neće gledati u zube, s obzirom da je zbog bolje gol razlike Srbija ostala na prvom mestu.

Najefikasnija u našem timu bila je Katarina Krpež sa sedam postignutih golova, ali je njen učinak bio najveći tokom prvog poluvremena, dok su u nastavku odlučivale Damjanović,Pop Lazić i glavni junak meča Dragana Cvijić, kod Nemica najubedljivija je bila Gubernatis koja je zadavala dosta muka reprezentaciji Srbije.

Sudijski par bio je iz Norveške Arntsen-Roen koje su imale dosta diskutabilnih situacija. 

Srpsku selekciju u sredu očekuje utakmica sa Holandijom (15.30), a u petak i meč sa Južnom Korejom (20.30). Ukoliko ostvare obe pobede i zadrže visoku efikasnost, izabranice Ljubomira Obradovića će u osmini finala na četvrtoplasiranu ekipu grupe C.