XS
SM
MD
LG

Retrospektiva drugog kola Svetskog prvenstva za žene

Kamerun – Srbija 21 – 34 (9:20)

Drugo kolo Svetskog prvenstva otvorile su rukometašice Kameruna i Srbije u 14 časova. U hali u Lajpcigu ekipa Srbije je ubedljivo porazila ekipu Kameruna sa 13 golova razlike. Utakmice su otvorile reprezentativke Srbije sa 9-0 gde se odmah pretpostavio konačni ishod meča. Kamerun se u jednom trenutku probudio i napravio mini seriju od 3 gola gde je rezulat bio 3-9. U prvom poluvremenu gol razlika se kretala od 8 pa se na odmor otišlo sa ubedljivih +11. Drugo poluvreme otvaraju naše reprezentativke sa 3 uzastopna pogotka gde se odvajaju na +13. Najveća gol razlika na meču je bila +15 kada je rezultat bio 10:25. Kod domaćeg sastava najbolje sa 5 golova su bile Atangana i Touba Byolo dok je kod reprezentacije Srbije briljirala Radosavljević i Krpež sa 6 pogodaka. Katarina Tomašević je branila perfektno i zabeležila je nešto više od 15 odbrana.

Foto: germanyhandball2017.com

Poljska – Češka 25 – 29 (15-12)

Vrlo tešku i nezivesnu utakmicu odigrale su reprezentativke Poljske i Češke. U ovom meču Poljakinje su bile po mišljenju kladionica favorit kvotom 1.35 što nisu opravdale ovoga puta. Utakmicu je pogotkom otvorila reprezentativka Poljske Janiszewska u 2. minutu. Serijom od 4 gola Poljakinje su se odvojile na 5-1 gde su bile u prednosti sve do trenutka dok nisu Čehinje smanjile na 9-8. Poluvreme su Poljakinje završile prednošću od 3 gola. Drugo poluvreme otvara Kudlacz-Gloc za rezultat 16-12. Posle desetak minuta reprezentativke Češke se bude i prave jaku seriju od 5 golova i izjednačavaju rezultat 19-19, naredna 5 minuta rezultat se kreće gol za gol, Čehinje se bude i preokreću rezultat i završavaju utakmicu 29-25 pogotkom Luzumove koja je tresla mrežu 7 puta kao i njena saigračica Jerabkova koja je imala gol više. U domaćem sastavu najbolji strelac je bila Kuldacz-Gloc sa 6 golova.

Foto: germanyhandball2017.com

Slovenija – Rumunija 28 – 31 (14-14)

O ovoj utakmici ima dosta da se kaže, istom kvotom kao i Poljska, Rumunija je bila favorit i opravdala ovo. Utakmicu otvara Koren pogotkom u 2. minutu utakmice. Najveća razlika za reprezentaciju Slovenije bila je +5, ali to nije dugo trajalo, Kristina Neagu ulazi u seriju pogodaka i vraća svoju reprezentaciju u život i odlazi se na poluvreme rezultatom 14-14. Drugo poluvreme otvara Rumunska reprezentativka Pintea. Rezultat do 40. minuta se kretao gol za gol a zatim Kristina Neagu otvata paljbu i opravdava titulu najbolje igračice utakmice sa 11 pogodaka.

Foto: germanyhandball2017.com

Tunis – Brazil 22 – 23 (13-10)

Ne tako zabavna utakmica odigrala se u Large EWE areni u Oldenburgu gde su pravdu delili pred 2350 gledalaca Slovenački par Lah i Sok. Važno je napomenuti da su obe ekipe imale 9 isključenja na 2 minuta i 5 žuta kartona (3 Tunis, 2 Brazil). Najraspoloženija u domaćem sastavu bila je Chebbah sa 7 pogodaka dok je u gostujućem bila Belo.

Foto: germanyhandball2017.com

Crna Gora – Rusija 24 – 28 (12-15)

U EWE areni odigran je meč između Crne Gore i Rusije gde su Ruskinje trenutno sa maksimalnim učinkom. Rezultat je bio neizvestan sve do 27. minuta kada reprezentacija Rusije odlazi na +3 i tom razlikom završava poluvreme. U drugom poluvremenu, gosti dolaze do najveće razlike na meču +4 i održavaju razliku sve do kraja meča koja je takva i ostala. Najraspoloženije na meču su bile Katarina Bulatović sa 7 postignutih golova kod domaćih dok je kod gostiju Daria Dmitrieva zabeležila 2 manje. 5. decembra selekcija Crne Gore će igrati protiv Japana gde se očekuje pobeda dok Ruskinje igraju za nijansu teži meč protiv reprezentacije Brazila.

Foto: germanyhandball2017.com

Angola – Francuska 19 – 26 (10-11)

U Trier areni gledali smo veoma nepredvidiv meč gde je Angola iznenadila Francusku svojom igrom, sudije iz Tunisa Krichen i Makhlouf su imale u prvom poluvremenu veoma težak posao gde se reprezentacija Angole na oduševljenje publike razigrala i zadala težak zadatak selekciji Francuske. U prvom poluvremenu Angola je diktirala tempo na iznenađenje publike. Francuska se tek probudila nakon 28. minuta i preokrenula rezultat u svoju korist i neočekivano otišla na poluvreme sa +1. U drugom poluvremnu nastupa neka druga Francuska i pravi seriju te odlazi na +7 gde se već znao pobednik meča. Angola se trudila da vrati onu igru iz prvog poluvremena ali spasa nije bilo.

Foto: germanyhandball2017.com

Kina – Holandija 15 – 40 (9-20)

O ovom meču se malo pričalo, znalo se da je favorit ekipa Holandije koja igra vrhunski rukomet poslednjih godina. U Lajpcig areni nije bilo puno publike tek nekih 200-300 gledalaca. Najlakši posao su imali Norvežani Arntsen i Roen koji su bili arbirtri na ovom susretu. Kina je meč otvorila a Holandija je prvo poluvreme zatvorila gol razlikom koja je bila +11. U drugom poluvremenu prava goleada, selekcija Kine se držala donekle ali onda su konce pomrsile Holanđanke i Kineskinje su potonule. Najveća razlika na meču je bila na kraju +25. Sledeći meč, Kina će odigrati protiv Južne Koreje dok će Holandija biti favorit kao i sada protiv Kameruna.

Foto: germanyhandball2017.com

Mađarska – Švedska 22 – 25 (11-11)

U EgeTrans areni odigran je jako zanimljiv meč u kome je blagi favorit bila reprezentacija Švedske. U prvom poluvremenu vođstva su se stalno menjala, prva selekcija koja je stigla do +2 bila je Švedska a zatim rezulat se okreće i Mađarice stižu do 2 gola razlike. Na poluvreme se odlazi sasvim očekivanim rezultatom 11-11. Drugo poluvreme otvara Mađarska a zatim 15 sekundi kasnije Šveđanke dolaze do izjednačenja. Prelomni trenutak na utakmici je bio kada su Skandinavke otišle na +4 i lagano privele utakmicu kraju. Na meču su se istakle Klivinyi i Schatzl kod domaćeg sastava dok je kod gostiju iz Švedske briljirala Gullden sa 7 pogodaka.

Foto: germanyhandball2017.com

Argentina – Norveška 21 – 36 (13-18)

Razigrala se i Norveška u dvorani EgeTrans i ubedljivo pobedila ekipu Argentine u kojoj nema toliko zvučnih imena. U prvom poluvremenu dok se nije stekla razlika igrale su devojke iz stalne prve postave dok su se u drugom poluvremenu devojke zamenile i dopustile saigračicama sa manjom minutažom da zabeleže koji pogodak. Sledeći meč reprezentacija Argentine igra protiv Mađarske dok Norveška dočekuje Poljsku.

Foto: germanyhandball2017.com

Japan – Danska 18 – 32 (5-16)

U Large EWE areni u Oldenburgu reprezentacija Danske je ubedljivo savladala selekciju Japana već u prvom poluvremenu. Maria Fisker i Line Jorgensen su vodile meč i svakim šutom zadavale golmanu Japana još teži zadatak. Utakmicu je prelomila serija golova koja je išla do +12. U drugom poluvremenu selekcija Danske je tu gol razliku održavala i meč završila sa +14.

Foto: germanyhandball2017.com

Južna Koreja – Nemačka 18 – 23 (10-11)

Domaćin je zabeležio i drugu pobedu i protiv nepredvidive Koreje. U Leipzig areni pred 6000 gledala odigran je veoma zanimljiv meč gde su Nemice opravdano pobedile. Kod domaćeg sastava Sim Haein je imala 5 golova i jedno isključenje dok je kod domaćina prvenstva Friederike Gubernatis ubeležila 7 pogodaka uz jedno isključenje.

Foto: germanyhandball2017.com

Paragvaj – Španija 15 – 32 (6-16)

Pred 1720 gledalaca u Trier areni reprezentacija Španije je savladala slabašni Paragvaj. Utakmicu su vodili Grillo i Lenci iz Argentine. Na meču je bilo dosta isključenja (7 Paragvaj, 4 Španija). Zbog nesportskog ponašanja, rukometašica Paragvaja Fiore Canata Morinigo Sabrina Conce je dobila direktan crveni karton. Na meču najefikasnije su bile Acuna Insfran Maria Alicia kod domaćeg sastava sa 4 pogodaka dok je kod gostiju Arderius Martin Silvia zabeležila 7 pogodaka.

Foto: germanyhandball2017.com

Ekipe posle drugog kola sa maksimalnim učinkom su:
Grupa A: Španija i Rumunija

Grupa B: Norveška i Češka

Grupa C: Rusija

Grupa D: Srbija i Nemačka

Vodeće mesto nakon drugog kola sa najviše golova drži Jovanka Radičević sa 12 pogodaka iz 14 upućenih udaraca dok drugo mesto dele Holanđanka Lois Abbingh i Brazilka Ana Paulo Belo sa 11 pogodaka. U top 10 su se našle naše dve rukometašice sa 8 pogodaka a to su Sanja Damnjanović i Katarina Krpež Slezak. Najveći procenat odbrana drži reprezentativka Rumunije 56 dok je Katarina Tomašević na petom mestu sa 45%.