XS
SM
MD
LG

Luka Božanić ubedljiv protiv Leskovačkog Hisara

Sinoć je u Paraćinu odigrana utakmica 10. kola za muškarce. Utakmicu je vodio sudijski par iz Niša Cvetković-Spasić dok je delegat bio Dejan Milenković iz Jagodine.  Vrlo nezgodan protivnik iz Leskovca gostovao je juče u Paraćinu gde je izgubio rezultatom 37:31 (18:15).

Foto: facebook/Luka Božanić

Utakmica je bila veoma dinamična gde je tempo diktirala ekipa Paraćina. Najzapaženiji na utakmici bio je Luka Božanić sa 16 maestralnih golova. Luka je rukomet upoznao u rukometnom klubu u Jagodini gde je i odrastao, zatim prelazi u Novi Pazar kao tinejdžer gde beleži izvanredne rezultate, posle određenog vremena vraća se u matični klub u kome se kratko zadržava i odlazi u Veliku Planu i nastupa za ekipu Morave koja se tada takmičila u superligi Srbije. Trenutno Luka nastupa za rukometni klub Paraćin u kom beleži fantastične rezultate. Pored Luke u klubu su izvanredni golman Radisavljević Jovan koji je takođe poreklom iz Jagodine, Marko Stojanović brat poznatog rukometaša Aleksandra Stojanovića koji trenutno nastupa za turski klub "Antalyaspor". Marko je takođe iz Jagodine gde je i počeo da trenira, do ove sezone nastupao je za Lokomotivu iz Lapova. Pored njih tu je i povratnik Branko Popović koji je takođe Jagodinac. Što se tiče Paraćinskih igrača izdvaja se legendarni Aleksandar Stanojević koji je takođe u par navrata nastupao za Jagodinu. U klubu je još uvek veteran Radiša Atanacković koji je i kapiten ove ekipe. Novajlija u klubu je Dimitrijević Nemanja koji je pristigao iz Ćuprije. Što se tiče mlađih igrača za Paraćin nastupaju Petar Bukva koji je na utakmici protiv Hisara ubeležio 3 pogotka, Sretenović Lazar i Ilija Gajić koji nisu imali prilike da se upišu u strelce. 

U gostujućoj ekipi Mladenović David je postigao 14 golova što je takođe zapanjujuće, pored njega golove su upisali Stojković Stefan (6), Vasiljković Nikola (4), Cenić Aleksandar (4), Anđelković Darko (2) i Božinović Milan (1). 

Sledeće kolo ekipa Paraćina gostuje u Bujanovcu gde će ih dočekati ekipa Hebe za koju nastupaju braća Tašković. Što se tiče Hisara, dočekaće ekipu koja je trenutno na prvom mestu sa maksimalnim učinkom od 10 pobeda.