XS
SM
MD
LG

Određene gupe u Beču za EHF kup

Slovenački Koper 2013 i Hrvatski Nexe iz Našica biće u istoj grupi odlučeno je današnjim žrebom u Beču. Timovi Hrvoja Horvata i Veselina Vujovića boriće se za plasman u četvrtfinale u grupi u kojoj su još i nemački Gepingen Žarka Šešuma i Krešimira Kozine, odnosno, finski Koks srpskih internacionalaca Bojana Županjca i Davora Basarića, koji je u trećem kolu eliminisao slovenačku Ribnicu.

Foto: eurohandball.com

U grupi A naći će se beloruski SKA Minsk, danski Bjerringbro - Silkeborg, nemački Magdeburg i četvrti predstavnik će najverovatnije biti slovački Tatran Prešov koji je favorit u meču koji će igrati protiv Islandskog Hafnarfjodura. u Beloruskoj ekipi nema tako zvučnih imena ali su napravili iznenađenje i savladali favorita Špansku La Riohu. U Danskom Silkeborgu dosta zvučnijih imena, ove godine iz Barselone prešao je pivotmen Jesper Nedesbo, u klubu se nalazi brat Stasa Skubea,Sebastijan Skube. Favorit grupe A je svakako nemački Magdeburg koji je prošle godine u finalu EHF kupa izgubio od Gepingena 33-29. Za Magdeburg nastupa povremeni srpski reprezentativac Nemanja Zelenović. 

U grupi B veoma neizvesno ko će biti šampion, najveće šanse od analitičara dobija nemački Berlin za prvo mesto u grupi pa čak i za osvajanje EHF kupa. U Berlinu od igrača sa Balkana su Marko Kopljar,Petar Nenadić i Drago Vuković. U grupi je i španska Anaitasuna koja je preko mađarskog Budakalaša prošla u grupnu fazu. Pometnju po grupama prave nepredvidivi Francuzi, ovaj put u grupi B biće Sen Rafael za koji nastupa proslavljeni Havijer Baraše koji je prošle godine branio boje PSŽ-a. U klubu je dvadesetogodišnji Podgoričanin Kolaković Aleksa, sin odbojkaškog trenera i selektora Igora Kolakovića. Sen Rafael je u grupnu fazu došao pobedom nad Dubravom. Nezamisliv je EHF kup bez Šveđana, u grupi je i Lugi za koji nastupaju Josip Čavar i tridesetosmogodišnji Nemanja Milošević. Lugi je u grupnu fazu prošao preko Švajcarskog Fadi Vintertura.

Grupa C... Šta reći o ovoj grupi sem da se nalazi klub koji je za 7 godina ovo takmičenje osvajao neverovatna 4 put a to je nemački velikan Gepingen. U grupi su dva balkanska, kluba RK Nexe iz Našica i Koper iz Slovenije. Da li će u duelu kada počne grupna faza 10. februara pobedu odneti Veselin Vujović ili Hvoje Horvat ostaje samo da vidimo. Za ekipu Koksa iz Finske nema puno reči sem toga što su uz dosta sreće došli do grupne faze.

Grupa D... U ovoj grupi favorit je Šamberi koga prati španski Granoljers. Uz ova dva tima u grupi su Azoti Pulavi iz Poljske i švajcarski Tun. Za Šamberi nastupa crnogorski reprezentativac koji je do prošle godine nastupao za PSŽ i hrvatski internacionalac Sandro Obranović. Boje Azoti Pulavija brani proslavljeni poljski rukometaš Bartoš Jurecki koji je svoj tim vodio sa 9 golova protiv Danskog Holstebroa. U Švajcarskom vicešampionu koji je prošao do grupne faze preko Alpla Harda iz Austrije "ne cveta cveće", uprava je morala da otpusti neke igrače jer je grad smanjio budžet kluba za 30%. Ove sezone se od ove ekipe ne očekuje puno u evropskom takmičenju.