XS
SM
MD
LG

Bavite se sportom? Onda je ovo prava stvar za vas!

Bez obzira da li trčite, volite da vozite bicikl ili da puno pešačite i planinarite sigurno znate koliko je važno, i koliko pozitivno i motivaciono može da bude kada pratite sopstveni napredak. Ali biranje najboljeg GPS sata i merača može da bude vrlo izazovan zadatak. Srećom, mi znamo kako!

Zahvaljujući Idealno.rs vodećem srpskom portalu za uporednu kupovinu i praćenje ponuda najrazličitijih veb prodavnica, kupovina novog sportskog sata i merača može da bude jednostavna, brza i povoljna. Ogromna dostupnost mnogobrojnih modela i proizvođača sportskih satova je uticala na to da danas sve češće započinjemo potragu za novim sportskim satom i meračem aktivnosti pretraživanjem informacija i ponuda na internetu.

Foto: Idealno.rs

Postoji nekoliko faktora koje morate uzeti u obzir prilikom biranja sportskog sata, a sve prvenstveno zavisi od sporta kojim se bavite i parametara koje želite da merite.

Na jednom mestu uporedite sve karakteristike

Proverite najveću ponudu sportskih satova i merača i napravite pravi izbor prema budžetu kojim raspolažete i karakteristikama koje su vam važne.

Idealno.rs vam omogućava da novi sportski sat izaberete upravo prema njegovim karakteristikama. A korišćenje ključnih funkcionalnosti Idealno.rs će vam uštedeti vreme provedeno u pretraživanju ponuda, ali i popriličnu svotu novca. Zato već prilikom sledeće kupovine:

  • Instalirajte dodatak za Chrome 1-2-3 Kupovina s Idealno.rs i otkrijte najbolje ponude sportskih satova i merača u domaćim veb prodavnicama dok pretražujete Gugl.
  • Pregledajte ponudu na Idealno.rs i uporedite modele koji vam se sviđaju – izaberite sportske satove i uporedite ih prema njihovim karakteristikama i cenama.
  • Dodajte u listu – sačuvajte najdraže modele sportskih merača i dodajte ih na svoj spisak za kupovinu.
  • Proverite savete i vodiče za kupovinu – pročitajte savete vezane za kupovinu sportskih satova, GPS merača i ostale opreme za praćenje vaših sportskih aktivnosti.

Reci kojim sportom se baviš, reći ću ti koji sportski sat je za tebe

Naravno, ne odgovara svaki sportski sat svakome, a danas zaista možete da izaberete model koji će meriti i pratiti tačno one podatke koje želite da se prate. Izbor je ogroman, a prema potrebi dostupni su vam i napredni sportski satovi s ugrađenim GPS-om i koji imaju ugrađene visinomer, barometar ili kompas. Neki od modela imaju i mogućnost svakodnevnog praćenja aktivnosti i mogu se povezati s vašim pametnim telefonom kako biste mogli da dobijate redovne izveštaje o napretku i aktivnostima.

Ako trčite ili vozite bicikl, sportski sat će vam otkriti vašu brzinu i otkucaje srca, a praćenje ovih podataka će vam pomoći da ocenite napredak. Ako volite da planinarite važno je da znate pređenu udaljenost i visinu. Ako se bavite plivanjem, sigurno želite da znate tačne podatke o preplivanoj udaljenosti, brzini, načinu na koji ste plivali kao i broju napravljenih pokreta. Sve ove podatke će vam otkriti pametno izabran sportski sat i merač!

Foto: Idealno.rs

Evo nekoliko korisnih parametara koje sportski sat može da vam otkrije:

Koja je moja lokacija? Jedna od glavnih funkcija sportskog sata s ugrađenim GPS-om je da vam otkriju gde se tačno nalazite. Sa sportskim satom s GPS-om možete da mapirate udaljenost i da pratite rute kojima se krećete tokom treninga.

Merenje pređene udaljenosti. Ako želite da pratite pređenu udaljenost tokom trčanja, planinarenja ili vožnje bicikla ugrađeni GPS je obavezan. Uzmite u obzir i satove koji pored GPS-a imaju ugrađen i brzinomer posebno ako se bavite aktivnostima u prirodi.

Praćenje otkucaja srca. Ako se ozbiljno bavite svojim sportskim aktivnostima, vrlo korisno će vam biti da znate tačan broj otkucaja srca. Ovi sportski satovi dolaze u dve varijante: s ugrađenim monitorom za merenje otkucaja ili s dodatnom trakom za merenje pulsa.

Lični trener za planiranje treninga. Sportski sat i merač može da vam pomogne i u planiranju treninga. Neki od modela najpoznatijih proizvođača sportskih satova i merača dolaze s ugrađenim planom treninga (ovo posebno važi za treninge trčanja), a na raspolaganju imate i brojne aplikacije. Svakako proverite kompatibilnost sportskog sata i pametnog telefona i aplikacija koje su vam dostupne.