XS
SM
MD
LG

Baskonija slavila u neizvesnoj završnici

Košarkaši „Crvene zvezde“ poraženi su na domaćem terenu od ekipe „Baskonije“ sa 81:85 u 9.kolu Evrolige.

 

 

Tim Dušana Alimpijević počeo je bolje meč u odnosu na prethodne u Evroligi i imao je prednost na samom početku, ali gosti brzo to preokreću. Podigli su Španci na +7 i čuvali tu prednost sve do sredine druge četvrtine kada Zvezda prilazi na -2. Tada Ročesti ne koristi šut za izjednačenje, gosti prave seriju 0:12, a na odmor se otišlo sa rezultatom 38:47.

Dobrić je pokrenuo domaće u nastavku, a Lazić je smanjio na -3. Ipak „Baskonija“ ponovo jako uzvraća i odlazi na +10, da bi Lesor sa 2+1 smanjio na 57:64. Davidovac i Lesor su doveli domaće do vođstva na pet minuta prije kraja utakmice, a Španci su uzvratili serijom 0:5. Nije dozvolio Dobrić da ponovo stvore veću razliku i pogađa za tri. Ipak gosti koriste svoje prilike i odlaze na +4 minut prije kraja, Bjelica je smanjio na -2. Šengelija pogađa za pobjedu u zadnjem sekundu napada, dok na drugoj strani domaći nisu bili precizni.

Najefikasniji na meču bio je Lesor sa 19 poena, Dobrić dva manje, Feldin 10, na drugoj strani Vojtman 17, Šengelija 16, Tima 15, Džening 13, Buboua 10.