XS
SM
MD
LG

Prazne puške u Torinu

Veče u Ligi šampiona bilo je atipično, pošto smo u prvom poluvremenu videli golove na samo dva meča, a u nastavku su se i drugi timovi ipak raspucali.

Ali nisu ona dva od kojih smo to najviše očekivali. Nevezano za to koji klub preferirate, očekivalo se da će Juventus i Barselona tresti jedni drugima mreže. Umesto toga, bio je to jedini meč bez golova, iako uzbuđenja nije manjkalo.

Juventus je više želeo pobedu koja bi mu već večeras obezbedila plasman u osminu finala, pa je krenuo veoma ofanzivno i, iznenađujuće, držao loptu u svom posedu protiv jedne Barselone, u kojoj od starta nije bilo Lea Mesija.

Ali, najbolju šansu u prvom poluvremenu imao je gostujući tim, koji je posle centaršuta Rakitića pogodio stativu i zaledio srca navijač ‘Stare dame’.

U nastavku je Juve malo ostao bez snage, što je Barsa iskoristila da preuzme inicijativu, pogotovo jer je od 56. minuta zaigrao i Mesi. Međutim, nije bilo realizacije ni sa druge strane.

Kako je vreme odmicalo, Juventus je morao da napadne i u 92. minutu je stigao do najbolje šanse, a imao ju je Paolo Dibala. Dobio je loptu od Aleksa Sandra, šutirao levom nogom u svom stilu u sam ćošak, ali je Ter Štegen maestralno odbranio i sačuvao ‘nulu’ na obe strane.

 Daleko više golova bilo je u Parizu, gde je Pari Ser Žermen razbio Seltik, iako su Škoti prvi došli u vođstvo već u drugom minutu preko Dembelea.

Od tog momenta Parižani su se razbesneli, pa su razbili škotskog prvaka i spakovali im sedam golova do kraja meča. Dva puta Nejmar, dva puta Kavani, Mbape, Verati i Dani Alveš za konačnih 7:1.

Bajern je u Briselu opravdao ulogu favorita i slavio sa 2:1, iako je Anderleht odigrao najbolji meč u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona. Najpre jer je postigao prvi gol u elitnom takmičenju, a zatim i zbog činjenice da je imao dosta prilika da ih bude više, uz poništen gol u 89. minutu.

Bajern je u vođstvo doveo Robert Levandovski u 51. minutu, ali je 12 minuta kasnije izjednačio Hani i doneo veliku radost Belgijancima. Ipak, nova tri boda Bavarcima doneo je Toliso u 77. minutu, čime je Bajern zadržao korak za PSŽ-om.

Pobedom Čelsija nad Karabagom bilo je jasno da ni pobeda Atletiko Madridu ne bi donela puno šansi da ostane u igri za osminom finala, iako su do nje došli. Roma je veći deo meča igrala sa igračem manje, a to su ‘jorgandžije’ iskoristile i došle do pobede od 2:0.

Strelci su bili Grizman u 69. i Gameiro u 85. minutu utakmice. Međutim, sada Roma ima osam, a Atletiko šest bodova, te će ‘vučica’ u poslednjem kolu pobedom nad Karabagom obezbedila prolaz u narednu fazu.

Iznenađenje večeri, moglo bi se reći, jeste pobeda Bazela nad Mančester junajtedom od 1:0, a strelac gola za veliku pobedu Švajcaraca bio je Lang u 90. minutu,piše hotsport.rs

GRUPA A:

CSKA – Benfika 2:0 (1:0)
(Šenikov 13, Žardel ag 56)

Bazel – Mančester junajted 1:0 (0:0)
(Lang 90)

GRUPA B:

PSŽ – Seltik 7:1 (4:1)
(Nejmar 9, 22, Kavani 29, 79, Mbape 35, Verati 75, Alveš 80 – Dembele 2)

Anderleht – Bajern 1:2 (0:0)
(Hani 63 – Levandovski 51, Toliso 77)

GRUPA C:

Karabag – Čelsi 0:4 (0:2)
(Azar pen 21, Vilijan 36, 85, Fabregas pen 73)

Atletiko Madrid – Roma 2:0 (0:0)
(Grizman 69, Gameiro 85)

GRUPA D:

Juventus – Barselona 0:0

Sporting – Olimpijakos 3:1 (2:0)
(Dost 40, 66, Sezar 43 – Ođiđa Ofoe 86)

Sesk Fabrega, Čelsi