XS
SM
MD
LG

Zvezdini košarkaši u reprezentaciji!

Košarkaški klub „Crvena zvezda“ izdao je saopštenje u kom navode da će njihovi igrači biti na raspolaganju selektoru Srbije u kvalifikacionim utakmicama sa Austrijom i Gruzijom.

 

 

Zbog sukoba Svetske košarkaške federacije (FIBA) i Evrolige, mnogi košarkaši iz Evrolige neće moći pomoći svojim reprezentacijama u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Mečevi Evrolige se igraju u četvrtak i petak, a kvalifikacije počinju u petak, ipak KK „Crvena zvezda“ je odlučila da pomogne nacionalnom timu, iako će igrati meč protiv „Baskonije“ u četvrtak.

Saopštenje prenosimo u celini:

KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost , a u skladu sa pozivom Košarkaškog saveza Srbije, i  nastupa za reprezentaciju Srbije, da su njeni igrači na raspolaganju selektoru Aleksandru Đorđeviću po njegovom izboru.

Klub je ovu odluku doneo u dogovoru sa igračima, uvažavajući korektnost selektora Aleksandra Đorđevića i košarkaškog  saveza Srbije .

Bez obzira na činjenicu da je kalendar KK Crvena zvezda mts za takmičarsku sezonu 2017-2018 izuzetno težak, i opterećen brojnim utakmicama, za klub je uvek bila velika čast da u svojim redovima ima reprezentativce svoje zemlje .

Igranje za nacionalni tim, je najveća čast i zadovoljstvo koju jedan igrač može da ima i da doživi.

KK Crvena zvezda mts

 

Iz Zvezde na Đorđevićevom spisku su: Nemanja Dangubić, Ognjen Dobrić, Nikola Jovanović, Nikola Radičević i Branko Lazić. Srbija prvi meč igra sa Austrijom u petak u hali „Aleksandar Nikolić“ od 20 časova, dok će na istom mjestu u isto vrijeme u ponedeljak dočekati selekciju Gruzije.