XS
SM
MD
LG

Igokea savladala Vukove

Košarkaši Igokee upisali su četvrtu pobjedu u ABA ligi. Aleksandrovčani su večeras bili bolji od Cibone u Laktašima, rezultatom 63-57.

 

Utakmica u Laktašima bila je izuzetno tvrda a da će takva biti pokazao je i start meča. Cibona je nešto bolje otvorila susret ali je Igokea pronašla pravi ritam do kraja prvog perioda i riješila ga je u svoju korist, rezultatom 15-12. U drugom periodu Igokea je zaigrala sjajno u odbrani. Odličnom igrom Igokea je napravila seriju i došla je do vodstva 32-19. Cibona je smanjila vodstvo Igokee do poluvremena ali je domaći tim otišao na odmor sa sedam poena prednosti.

 

Treći period bio je jedan od najgorih perioda u cijeloj ABA ligi ove sezone. Mnogo grešaka sa obje strane i mnogo promašenih šuteva. Igokea je u takvoj igri sačuvala prednost i sa osam poena prednosti ušla je u psolednjih deset minuta. Međutim, Cibona se nije predavala i uspjela da dođe do izjednačenja. Ipak, domaći su zaigrali sjajno u odbrani u samoj završnici susreta i na kraju su uspjeli izvojevati veoma važnu pobjedu.

 

Pobjedu Igokei donijela je sjajna odbrana. Aleksandrovčani su imali ukupno devet ukradenih lopti a polovinu tih lopti, ukrali su u samoj završnici kada se i odlučivalo o pobjedniku. I jedan i drugi klub su se dosta mučili u šutu i imali su ispod 40% šuta iz igre. Igokea je imala jedan skok više ali i dvije izgubljene lopte manje.

 

Igokeu su do pobjedu predvodili Jevtović i Radivojević sa po 12 poena a treba istaći i sjajnu igru u odbrani Nikole Jevtovića. Takođe, veliki doprinos dao je i Nikola Gajić, koji je imao šest poena i čak 11 skokova. Najbolji u redovima Cibone bio je Žorić, koji je imao 21 poen. Igokea je sada na omjeru od četiri pobjede i tri poraza a u narednom kolu igraju u Beogradu sa Zvezdom.

Đ.Malešević