XS
SM
MD
LG

Naisa na evropskoj sceni, besplatan ulaz na dvomeč sa Makabijem!
Jednu od uspešnijih polusezona u klupskoj istoriji, kada je reč o Super ligi, Naisa će imati priliku da kruniše i uspehom na evropskoj sceni, jer joj u goste dolazi izraelski Makabi, prilična nepoznanica za Nišlijke. Dvomeč 3. kola Čelendž kupa, na programu je od 18 sati, 17. i 18. novembra, u hali “Čair”.
Sa 8 pobeda u 9 mečeva završila je Naisa jesenji deo prvenstva i trenutno je na 1. mestu; foto: Vanja Keser

Sve što su saznali o rivalima, kako kaže trener Svetislav Jovanović, saznali su kroz priču sa prijateljima. Jedina strana sa koje znaju šta da očekuju je njihova dugogodišnja igračica i bivši kapiten Marija Stefanović, koja je sada u redovima Makabija.

Ono što sam ja, kroz priču sa prijateljima iz Izraela saznao je da uglavnom imaju igračice iz Izraela, tu je jedna Litvanka, Ruskinja i naša Marija Stefanović. Imaju nekoliko igračica odličnog kvaliteta, najbolji igrač Izraela je kod njih, ali ja mislim da je srpski rukomet ispred izraelskog i očekujem da budemo bolji - priča Jovanović.

Ipak, iskusni strateg smatra i da njegove igračice ne treba da se opterećuju oko tima iz Tel Aviva, već da se koncentrišu na sebe i odigraju u fazi odbrane jako. Važnu ulogu odigraće i kako će se rasporediti snage, s obzirom na to da se igraju dve utakmice za 24 sata.

Što se tiče sastava, Sanja Simić i Katarina Radović su se potpuno oporavile, tako da će one nastupiti, dok se za najzvučnije letošnje pojačanje Naise Tamaru Žarković još ne zna.

Niškim rukometašicama pomoć publike će biti prekopotrebna, pa je i ulaz na obe utakmice besplatan.