XS
SM
MD
LG

Desetkovana Igokea pala u Baru

Košarkaši Igokee doživjeli su peti poraz u ABA ligi. Aleksandrovčani su poraženi u Baru od ekipe Mornara, rezultatom 87-83.

 

Mornar je bolje ušao u meč i poveli su domaći sa 5-0. Nakon trojke Vranješa desila se bizarna situacija jer je utakmica prekinuta na desetak minuta jer se isključila rasvjeta u dvorani. Nakon što je kvar otklonjen, susret je nastavljen. Uspjela je Igokea da uhvati dobar ritam ali u završnici prvog perioda Mornar pravi seriju i dobija prvi period sa 25-17. U drugom periodu Mornar je nastavio da uvećava prednost i imali su i 12 poena prednosti. Međutim, Igokea je odigrala dobro završnicu prvog poluvremena pa je na odmor otišla sa pet poena zaostatka.

 

U trećem periodu igrali se u serijama. Mornar je bolje otvorio ovaj dio susreta i domaći su došli do dvocifrene prednosti. igokea se vratila i prišla na -4 ali Mornar bolje završava treći period i serijom trojki odlazi na +11. Djelovalo je tada da je sve riješeno ali Igokea se nije predavala. Uspjeli su da priđu na -5 i tada se desio jedan bitan detalj. Igokea se odbranila i Ljubičić je krenuo u kontru. Sudija je svirao prvo nesportski faul ali je odluka naknadno promijenjena. Ipak, Igokea je realizovala napad i prišla na -3. Mornar je odgovorio serijom od 5-0 i nakon trojke Nidama, djelovalo je da je sve gotovo. Ali uporna Igokea nije odustala. Uspjeli su gosti prići na -2 a onda Strahinja Mićović pogađa trojku i spasa za Igokeu više nije bilo. Na kraju je bilo 87-83.

 

Definitivno najveći razlog poraza Igokee je skraćena rotacija jer na ovom susretu trener Bajić nije mogao da računa na povrijeđene Jevtovića i Miloševića. Statistički gledano, pobjednika su odličile nijanse. Igokea je imala bolji šut iz igre ali Mornar je bolje šutirao za tri. Domaći su imali dva skoka više i dvije izgubljene lopte manje. Međutim, svu tu statistiku treba zanemariti jer je uzrok poraza Igokee jednostavno skraćena rotacija i pravo je čudo da su i imali šansu dobiti večeras sjajnu ekipu Mornara.

 

Mornar je do pobjede predvodio Nidam sa 22 poena te po pet skokova i asistencija. Najbolji u redovima Igokee bio je Malkolm Li, koji je u debiju za ''Igose'' postigao 18 poena.

 

Igokea je sada na omjeru od tri pobjede i pet poraza a naredni meč tim Dragana Bajića igra u Laktašima, protiv ekipe Cibone.

Đ.Malešević