XS
SM
MD
LG

Igokea kod Mornara

Ovog vikenda na programu je osmo kolo regionalne ABA lige. Pred košarkašima Igokee je novo gostovanje a Aleksandrovčani u ovom kolu gostuju u Baru, kod ekipe Mornara.

Obje ekipe u ovaj meč ulaze sa omjerom od tri pobjede i četiri poraza. Igokea je dobro otvorila sezonu ali onda je uslijedio mali pad i ''Igosi'' su upisali jednu pobjedu u poslednja četiri susreta. Mogla je Igokea imati neku pobjedu više ali neke mečeve su nesrećno izgubili. No bez obzira na to, u Igokei mogu biti zadovoljni dosadašnjem dijelu sezonu i sezona im teče prema planu. Igokei je glavni cilj opstanak i bar za sada oni idu ka ostvarivanju tog cilja. Mornar je lošije ušao u sezonu ali u poslednje vrijeme igraju mnogo bolje. U prošlom kolu jesu izgubili od Budu ćnosti ali popravili su igru i hvataju dobar ritam. Dobro guraju i u FIBA Evrokupu i mogu biti zadovoljni dosadašnjim dijelom sezone.

U ovom meču dosta će biti važna kontrola skoka. Mornar je skakački dobra ekipa i dosta su moćni pod košem, budući da imaju Uroša Lukovića koji je sjajan i defanzivno i ofanzivno a svoj dobar doprinos daje i bivši igrač Igokee Strahinja Mićvoić. Igokea nema izrazitog lidera pod košem i uvijek iskoči neko drugi ali Igokea ima prednost što se skoka tiče jer ima atletski dobre bekove, koji kupe dosta skokova. Pored skoka važan će biti i šut za tri poena. Igokea tu ima potencijala i ima dosta igrača koji imaju domet u šutu za tri poena a ista stvar je i sa ekipom Mornara. U ovoj meču očekuje se da za Igokeu debituje i Malkolm Li i vidjećemo kakav će biti njegov uticaj na igru Igokee. 

Ove ekipe igrale su do sada četiri zvanična meča i u svim susretima su pobjede ostvarivale domaće ekipe. Da li će tako biti i sada ili će Igokea napraviti brejk, saznaćemo u ponedeljak od 21h.

Igokea / FOTO: Sportska centrala