XS
SM
MD
LG

Igokea čeka ''Limenke''

Foto/ABA

Ovog vikenda na programu je šesto kolo regionalne ABA lige. Košarkaši Igokee u šestom kolu će odmjeriti snage sa ekipom FMP-a u Laktašima.

Nakon sjajnog starta sezone i dvije pobjede u tri utakmice, Igokea je doživjela dva poraza uz ogroman broj primljenih poena. To je dosta atipično za Igoeku, budući da Dragan Bajić voli jaku odbranu i utakmice na manji broj poena. No svakako da će Igokea u ovom susretu pokušati da popravi utisak u odnosu na poslednja dva susreta. Svakako da će im problem biti i činjenica što su ostali bez najboljeg igrača Dorela Rajta, koji je otišao u Bamberg.  Odlaskom Rajta, još više će igra Igosa zavisiti od kapitena Radivojevića ali i od Ljubičića i uvijek borbenog Miloševića.

FMP je najugodnije iznenađenje ABA lige. ''Limenke'' su nakon pet kola na drugoj poziciji, iako se očekivalo da se ovaj mladi i talentovani tim bori za opstanak. Na startu sezone ekipa Vladimira Jovanovića igra preko svih očekivanja i zaista ih je lijepo gledati. Naravno da sve polazi od Filipa Čovića ali nije on jedini koji igra dobro. Odlične partije pružaju i Odzo, Nenadić i Bursać. Od povrede se oporavio i mladi Simanić i u poslednjem susretu je pokazao da se i na njega može ozbiljno računati.

FMP je ekipa koja je atletski dosta moćna. Igokea ako želi pobjedu, moraće da iskontroliše skok i da ne dozvoli gostima dosta ofanzivnih skokova. U FMP-u su i bekovi atletski jako moćni igrači i takođe mogu uhvatiti dosta skokova. Pored toga, igrači FMP-a su i odlični šuteri i Igoeka će morati igrati jako koncentrisano u odbrani i moraće probati zaustaviti Filipa Čovića, jer ipak od njega sve kreće. Prošle godine Igokea to nije uspjela pa je Čović u Laktašima odigrao najbolji meč u sezoni i odveo je FMP do pobjede. Vidjećemo hoće li Igokei ove godine poći za rukom da zaustavi sjajnog pleja FMP-a.

Ove dvije ekipe su samo prošle sezone igrale mečeve u ABA ligi. Zanimljivo je da su obje utakmice dobijale gostujuće ekipe. Da li će se trend pobjeda gostiju u duelima ovih ekipa nastaviti ili će Igokea prekinuti niz poraza, saznaćemo u nedelju u 17h.

Đ.Malešević