XS
SM
MD
LG

Kreće juniorska ABA liga; Finale u Laktašima

Predsjedništvo ABA lige ozvaničilo je u četvrtak početak još jednog takmičenja. Finalni turnir biće odigran u Laktašima.

Sezona 2017/18 ostaće upamćena po uvođenju Druge ABA lige, ali i po novom regionalnom takmičenju juniora.

Odavno najavljeno, to takmičenje zaživeće u formi polufinalnih turnira u glavnim gradovima Srbije i Hrvatske, a završnica za trofej biće odigrana u Laktašima.

Predsjedništvo regionalnog takmičenja oglasilo se tim povodom u četvrtak i preciziralo sve detalje predstojećih turnira.

"Predsjedništvo i menadžment potvrdili su učesnike i termine ABA juniorskih turnira (igrači rođeni 1999. i mlađi)", saopšteno je.

"Na turnirima će učestvovati 10 ekipa, podjeljenih u dvije grupe. Polufinalni turniri će se igrati od 24. novembra do 26. novembra u Beogradu i Zagrebu. Igra se po sistemu 'svako sa svakim', a po dvije najboljeplasirane ekipe ostvariće plasman na finalni turnir koji će se igrati u Laktašima. Tačan termin finalnog turnira biće naknadno određen".

Čelnici ABA lige objavili su i spisak učesnika.

Grupa A (Beograd, hala 'Basket city'): Crvena zvezda mts, Mega Bemaks, Mornar, MZT Skoplje i Cibona.
Grupa B (Zagreb, trening centar Cedevite): Igokea, Cedevita, Budućnost, Partizan i Olimpija.

Predsjedništvo ABA lige j.t.d. zaključilo je da je sezona 2017/18 počela prema najvišim standardima, da su ispunjena visoka očekivanja i da su troškovi prvih pet kola prve i tri kola druge lige u skladu sa usvojenim budžetom. Takođe, ocjenjeno je da su ispunjeni svi uslovi koji garantuju da će ABA liga zadržati najviši nivo, kao i da je Druga ABA liga već "ispunila očekivanja i ostvarila značajan uticaj na razvoj klubova i košarke uopšte".

Predsjedništvo i menadžment ABA lige konstatovali su i da je za puni razvoj košarke u regionu potreban viši nivo saradnje klubova i nacionalnih saveza, kao i da će ABA lgia j.t.d. napraviti korake u tom smeru.

TEKST I FOTO: MONDO.BA