XS
SM
MD
LG

Ode Điđi u penziju

Legendarni Italijanski golman Đanluiđi Bufon saopštio je da će na kraju sezone završiti karijeru.

Bufon, koji je prije nekoliko dana osvojio nagradu FIFA za najbolje golmana svijeta, rekao je da će se povući na kraju sezone, ali ne ukoliko Juventus osvoji Ligu šampiona, prenosi “Mirror”.

“Ovo je moja posljednja sezona i prilično sam siguran u odluku koju sam donio. Jedna ili dvije godine neće ništa dodati ili oduzeti onome što sam već postigao.”, rekao je 39-godišnji Điđi za televiziju “Sky Italia”, a potom dodao:

“Jedini način da ostanem duže jeste da sa Juventusom osvojim Ligu šampiona. U tom slučaju ostaću do Svjetskog klupskog kupa i pokušati i njega da osvojim”.

Bufon je prošle sezone osvojio osmu titulu u Seriji A sa Juventusom i dogurao do finala Lige šampiona gdje su poraži od Real Madrida.

Ti uspjesi su mu pomogli da bude proglašen za najboljeg golmana svijeta.

“Veoma sam srećan zbog nagrade, posebno jer sam je osvojio u ovim godinama. Prošla sezona je bila fantastična za mene i Juventus, ali ne dovoljno da bismo osvojili Ligu šampiona. Nadam se da ćemo ove godine uspjeti. Volio bih da završim karijeru sa fantastičnim pobjedama”, zaključio je legendarni Điđi, a pišu Nezavisne.

 

Điđi Bufon