XS
SM
MD
LG

Igokea dočekuje Budućnost

Za košarkaše Igokee nema odmora. Nakon što su u ponedeljak nesrećno izgubili u Ljubljani, već u četvrtak ih čeka novi duel. Na noge Aleksandrovčanima dolazi ekipa Budućnosti.

Igokea u ovaj meč ulazi sa željom da dođe do pobjede. Iako su izgubili nsrećno u Ljubljani, ''Igosi'' imaju razloga za zadovoljstvo. Naime, redove prvaka Bosne i Hercegovine pojačao je Dorel Rajt, koji je dugogodišnji NBA igrač i osvojio je i titulu prvaka sa Majamijem. Najbolje od svega jeste to da Rajta neće plaćati Igokea, nego njegova agencija. Što se ostalih kadrovskih stvari tiče, upitan je nastup Roberta Rikića, koji se povrijedio protiv Olimpije. Što se novog pojačanja tiče, sam trener Bajić istakao je da se tu još ništa ne zna. Moguće je da debituje protiv Podgoričana ali nije sigurno da će se to desiti. Ostatak ekipe u potpunosti je spreman za ovaj meč.

Što se tiče gostiju,  Budućnost i ove sezone puca na veliki rezultat i trener Džikić ima veoma jak sastav. Problem za ''Đetiće'' jeste činjenica da se još nisu kompletirali i da im Lendri još nije dovoljno spreman. No i bez njega, ekipa je dovoljno jaka da kao favorit ulazi u duel u Laktašima. Budućnost je u sezonu ušla sa finalom ABA Super Kupa i sa pobjedom nad Zadrom u prvom kolu i sigurno je da imaju dosta samopouzdanja.

Igokea ima ideju da maksimalno uspori ritam. Budućnost je opasna kad se rastrči pa je ideja trenera Bajića da njegovi igrači uspore ritam meča koliko god to bude bilo moguće. Skok će biti važan  parametar i Igokei treba nadmoć u skoku, koju su imali u Ljubljani. Ako žele dobiti Budućnost, moraće imati manje izgubljenih lopti nego protiv Olimpije i moraće biti mnogo koncentrisaniji u napadu. Budućnost će probati da igra brzo kad god to bude moguće. Probaće da razbiju Igokeinu čvrstu odbranu šutom za tri poena i tu imaju dosta potencijala. Ona ekipa koja uspije nametnuti svoj ritam, biće sigurno blizu trijumfa mada realno je očekivati veoma neizvjestan susret.

U dosadašnjih 12 duela ovih ekipa, Igokea je ostvarila samo tri pobjede. Prošle sezone bili su blizu da dobiju Budućnost u Laktašima ali Šehović je pogodio šut za pobjedu u poslednjim sekundama. Sada će Igokea tražiti osvetu i nadaju se iz kluba da bi, uz veliku podršku navijača, do te osvete mogli doći. Da li će im to poći za rukom ili će Budućnost proći još jednom trijumfalno kroz Laktaše, saznaćemo u četvrtak od 20h.