XS
SM
MD
LG

Hala "Aleksandar Nikolić" dobila novu rasvetu

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas sa direktorom SRC „Tašmajdan” Milanom Novovićem Halu „Aleksandar Nikolić” u kojoj je postavljeno novo led osvetljenje.

Foto: BeoInfo

Gradski menadžer je istakao da je za postavljanje nove rasvete izdvojeno 15 miliona dinara te da hala sada ispunjava sve uslove za takmičenja koja se u njoj odigravaju, od Evrolige, preko FIBA takmičenja pa sve do prvenstava u u i drugih sportskih takmičenja.

– To je uvod da, posle rešavanja imovinsko-pravnih pitanja uđemo u rekonstrukciju same dvorane i nadam se da će ona početi tokom sledeće godine. Umesto sadašnjih 6.200 mesta, dvorana „Aleksandar Nikolić” imaće oko 9.500 mesta, čime će se ispuniti svi uslovi za održavanje velikih sportskih manifestacija. Biće zamenjene i stolice i sve drugo što je potrebno da bi ovaj hram košarke nastavio da živi svoj sportski život, jer je hala sagrađena 1973. godine i već zahteva ozbiljnu rekonstrukciju – istakao je Goran Vesić.

On je istakao i da je SRC „Tašmajdan” u poslednje četiri godine povećao prihod za 175 miliona dinara, a rashod smanjio za 100 miliona dinara.

– To je preduzeće koje više nije pod subvencijama pod kojima je bilo do pre dve i po godine i danas ono samo sebe izdržava. Njihov velnes centar može da se meri sa svakim privatnim centrom u gradu i ovo je dokaz da ovo preduzeće može da funkcioniše po tržišnom principu i da može da se nosi kako sa privatnim halama tako i sa Arenom i da istovremeno ostvaruje prihod – kazao je gradski menadžer.

Direktor SRC „Tašmajdan” Milan Novović istakao je da je hala dobila 44 najnovija led projektora koji su u standardu onih u najpoznatijim svetskim dvoranama.

– Ovo je još jedan u nizu projekata koji je sproveo SRC „Tašmajdan”, a značajan je iz dva razloga: prvo, zato što su ispunjeni uslovi za održavanje velikih takmičenja koje zahtevaju svetske i evropske federacije, a sa druge strane dostižemo standarde energetske efikasnosti koja vodi ka daljem smanjenju rashoda. Na ovaj način postigli smo dovoljnu osvetljenost dvorane na duži vremenski period i produžili trajnost jer se trajanje osvetljenja procenjuje na 10.000 sati po svakoj svetiljci. Ova rasveta neće ni na koji način ometati buduće radove na rekonstrukciji i biće kompatibilna i sa budućim kapacitetom dvorane – kazao je Milan Novović.