XS
SM
MD
LG

Igokea dovela NBA šampiona

Prije nekoliko dana krenule su glasine da Igokea dovodi igrača iz NBA lige. To je na svom tviter nalogu nagovijestio Igor Dodik ali ime igrača tada nije otkrio. Međutim, danas je Dodik potvrdio da je pojačanje stiglo i da se radi o Dorelu Rajtu.

Dorel Rajt ima 31 godinu i visok je 2,06m. On igra na poziciji krila ali može po potrebi da igra i krilnog centra. Radi se o dugogodišnjem NBA igraču. Svoju karijeru počeo je u Majamiju i zanimljivo je da je direktno iz srednje škole došao u NBA ligu. Na loridi je proveo šest sezona a sa Majamijem je 2006. godine osvojio i titulu u NBA ligi. Nakon Majamija, otišao je u Golden Stejt. Tu je proveo dvije veoma uspješne sezone. U prvoj sezoni imao je 16,4 poena po susretu a u drugoj sezoni u ''Ratnicima'', imao je 10,3 poena po susretu. Igrao je još i za Filadelfiju i Portland a proveo je jednu sezonu i u Kini. U aprilu 2016. godine, vratio se u Majami i to mu je bio psolednji angažman prije Igokee, budući da prošle sezone nije igrao.

Iako je Igokea imala dosta kvalitetnih imena kroz istoriju, Rajt je sigurno najveće ime. Pored toga što ima titulu u NBA ligi, on je imao i sjajne nastupe u najjačoj ligi na svijetu. U regularnom dijelu sezone odigrao je ukupno 549 utakmica i prosječno je imao 8,4 poena, 3,8 skokova te 42% šuta iz igre. U plej ofu je odigrao 15 utakmica i bilježio je prosječno 3,6 poena po susretu.

Sa ovim pojačanjem Igokea je kompletirala tim i sada postaje favorit za četvrto mjesto u ABA ligi. 

Dorel Rajt u Igokei / Foto: NBA.com