XS
SM
MD
LG

Igokea pala u Ljubljani

Košarkaši Igokee porazom su otvorili novu sezonu ABA Lige. Igosi su poraženi u Ljubljani od Olimpije, rezultatom 95-93, nakon produžetka.

Igokea je dobro otvorila meč. Poveli su Aleksandrovčani sa 8-2 a onda su se počele nizati izgubljene lopte. Do kraja prvog perioda, Olimpija pravi preokret i dolazi do vodstva 21-13. Igokeu u utakmicu vraća Vašington, koji svojom serijom donosi Igokei četiri poena prednosti. Ipak, kraj drugog perioda pripada Olimpiji, pa domaći odlaze na odmor sa četiri poena prednosti.

U trećem periodu gledali smo dosta ravnopravnu igru. Olimpija je odigrala odlično poslednje dvije minute trećeg perioda i odlazi na devet poena prednosti. Imali su oni 12 poena prednost na nešto više od šest minuta do kraja ali Igokea se nije predavala. Vašington i Radivojević pokrenuli su Igokeu a dodavao se i Milošević. Malo po malo prednost domaćih se topila i na kraju Radivojević pogađa za 83-83. Hrovat je promašio šut za pobjedu pa se otišlo u produžetak.

Igokea je povela sa 87-83 u produžetku. Imali su napade da uvećaju vodstvo ali ih iskoristili nisu i Olimpija okreće rezultat. Imala je Igokea svojih šansi i u završnici ali nije bilo ni sportske sreće pa je na kraju bilo 95-93 za Olimpiju.

Ljubljančani su ovaj meč dobili prije svega jer su imali manje izgubljenih lopti. Igokea je bolje šutirala iz igre, imala osam skokova više ali imali su i deset asistencija manje i deset izgubljenih lopti više. Teško je dobiti meč u gostima u ABA ligi a da pri tome izgubite 20 lopti, kao što je to bio slučaj sa Igokeom. 

Olimpiju su do pobjede predvodili Morgan sa 20 poena i 11 skokova, dok je Hrovat takođe imao 20 poena. Vašington sa 35 poena bio je najbolji kod Igokee a odličan je bio i Milošević sa 19 poena i 12 skokova.