XS
SM
MD
LG

Milan Ilić doneo bod Kragujevčanima u nadoknadi vremena

Meč sedmog kola Prve lige Srbije između Radničkog 1923 i TSC-a na „Čika Dači“ spada u red onih utakmica koje će se dugo prepričavati među kragujevačkim ljubiteljima fudbala. Svega je bilo danas: i borbene igre i lepih golova, ali i spornih sudijskih odluka i grubih startova, a sve je začinjeno golom Milana Ilića u sudijskoj nadoknadi vremena, koji je Kragujevčanima doneo zasluženi bod sa ovog susreta – 2:2 (1:2).

Slaviša Kovačević je pred današnju utakmicu protiv izuzetno respektabilnog protivnika bio suočen sa brojnim kadrovskim problemima. Zbog crvenog kartona na gostovanju u Novom Pazaru, trener kragujevačkog prvoligaša nije mogao da računa na najboljeg strelca u dosadašnjem delu prvenstva Nenada Đurđevića, kao ni na mladog napadača Nikolu Ivkovića, a na lakšu povredu požalio se i internacionalac iz Obale Slonovače Herman Bostan Amani, koji je utakmicu počeo sa klupe.

Najboljeg strelca Đurđevića danas su na pravi način odmenili štoperi Lazar Petrović i Milan Ilić. Njihovim golovima u 37. i 92. minutu Kragujevčani su došli do boda, mada su bili blizu i trećeg poraza pred svojim navijačima ove sezone.

Strelci za Radnički 1923 na današnjoj utakmici: Milan Ilić i Lazar Petrović

Prvu ozbiljnu situaciju videli smo pred golom gostiju, kada je u 4. minutu Vićentijević pokušao glavom sa 6-7 metara, ali lopta je otišla pored gola. Gosti su uzvratili u 10. minutu. Nakon greške Nedovića na sredini terena, iznenada se ukazala šansa za Tendaija, ali je Stefanović pravovremeno istrčao i otklonio opasnost pred svojim golom. U nastavku akcije pokušao je Davidov volej udarcem, bez željenog rezultata.

U 23. minutu nabačenu loptu sa desne strane prihvatio je Mezei i iz prve šutirao u spoljni deo mreže.

Gosti su do prednosti došli u 31. minutu. Tomanović je nakon gužve u kaznenom prostoru Radničkog uspeo da dođe do lopte i zatrese mrežu Kragujevčana, koji su signalizirali da je jedan od igrača TSC-a prethodno igrao rukom, na šta se arbitri nisu obazirali. Ovo je bio samo uvod za ono što će se desiti petnaestak minuta kasnije.

Posle primljenog gola Kragujevčani su zaigrali odlučnije i prebacili težište igre na polovinu protivnika. Tako je u 35. minutu Miljuš izvršio pritisak na gostujućeg golmana Jorgića i naterao ga na grešku, koju je pokušao da iskoristi Vidović, ali je pogodio protivničkog igrača.

Dva minuta kasnije dosuđen je slobodan udarac za Radnički na nekih sedmanaest metara od gola gostiju. Lukić je snažno šutirao po sredini gola, a golman Jorgić izboksovao loptu preko prečke u korner. Udarac iz ugla izveo je Vićentijević, lopta je preletela sve igrače u kaznenom prostoru gostiju i došla na drugu stativu do Petrovića, koji ju je zakucao u mrežu za izjednačenje – 1:1.

A onda je usledio trenutak koji je okrenuo utakmicu u potpuno drugom smeru i izazvao revolt kragujevačke publike. U samom finišu prvog poluvremena sudija Mitić je obostrano odgurivanje Davidova i Petrovića u šesnaestercu Radničkog okaraketrisao kao prekršaj štopera kragujevačkog tima i pokazao na belu tačku. Opšta neverica i šok zavladali su „Čika Dačom“, kao i oštre kritike na račun ove sudijske odluke.

Petrović je nakon duela sa Davidovom zaradio i žuti karton

Ipak, kako to biva, sudijska je poslednja, pa je iskusni Damjanović namestio loptu na kreč i prevario Stefanovića za vođstvo TSC-a na poluvremenu – 2:1.

Nastavak utakmice protekao je u prilično rastrzanoj, nervoznoj igri domaćeg tima, koji nikako nije uspevao da dođe u neku ozbiljniju šansu da ugrozi gol gostiju. Na drugoj strani, iskusna ekipa iz Bačke Topole, sastavljena od nekadašnjih superligaških igrača, dobro se pozicionirala i znalački koristila ogroman prostor koji su ostavljali fudbaleri Radničkog 1923 kada krenu napred.

Prve uzdahe kragujevačke publike u drugom poluvremenu izmamio je najpre udarac Lukića u 53. minutu pored stative, a zatim i pokušaj Maksimovića glavom četiri minuta kasnije.

U 60. minutu grešku Dragačevića umalo je kaznio Svitić, da bi tri minuta nakon toga najpre Silađi, a potom i Davidov pripretili udarcima sa distance.

Gosti iz Bačke Topole su se organizovano branili u želji da sačuvaju stečenu prednost,
ali nisu uspeli u tome

Igrao se 64. minut kada je Miljuš šutirao sa dvadesetak metara, lopta je nezgodno odskočla ispred Jorgića, što je pokušao da iskoristi Lukić, ali nije uspeo u toj nameri.

Beležimo potom i dobar centaršut Mezeija sa leve strane u 69. minutu, koji Milićević nije uspeo da iskoristi, pošto je slabo šutirao glavom.

Kako se utakmca bližila kraju, tako su igrači na terenu postajali sve nervozniji, ali i neoprezni u duelima. Vrhunac svega bio je 85. minut, kada je Vladimir Branković pokosio Varjačića koji je bio u punom trku, i zasluženo zaradio direktan crveni karton.

Nažalost, ovo ništa nije značilo ekipi Radničkog, pošto Varjačić nije mogao da nastavi utakmicu zbog povrede, a trener Kovačević je prethodno iskoristio pravo na sve tri izmene, pa su obe ekipe meč završile sa po deset igrača na terenu.

U trenucima kada je počela sudijska nadoknada vremena i kada su mnogi gledaoci počeli da napuštaju stadion pomireni sa još jednim porazom njihovih ljubimaca, Radnički 1923 je došao do izjednačenja. Dragačević je ubacio loptu u kazneni prostor gostiju, tamo Amani nije uspeo da je prihvati, ali je iz drugog plana utrčao Ilić i snažnim udarcem prosto pocepao mrežu za veliko slavlje na „Čika Dači“.

U redovima Radničkog 1923 zadovoljni su i jednim osvojenim bodom, s obzirom da su imali problema oko sastava tima, a uz to su gosti dva puta vodili. Šef stručnog štaba i tim menadžer Slavko Vojčić zadovoljan je zalaganjem igrača i rezultatom.

–  Bila je ovo dobra utakmica sa otvorenom igrom. Mi smo imali problema zbog povreda i crvenog kartona Đurđevića na prethodnoj utakmici, a sada je povređen i Varjačić. Igračima se ne može ništa zameriti, jer su se borili prema svojim mogućnostima, a TSC je bila najjača ekipa koja je ovde gostovala u dosadašnjem delu sezone. Kada se sve sabere, ovakav rezultat je najrealniji. Gosti su dva puta vodili posle sumnjivih akcija, ali uspeli smo u sudijskoj nadoknadi vremena da izjednačimo. – rekao je za KG sport.info Slavko Vojčić.

Na postojeće kadrovske probleme nadovezala se i povreda Varjačića na današnjem susretu.

– Mislim da će se za sledeću utakmicu oporaviti Amani, koji danas nije počeo meč sa TSC-om. Treba da vidimo šta će biti sa povređenim Varjačićem, jer su nam protiv Teleoptika neophodni bodovi. – dodao je Vojčić.

Slavko Vojčić, šef stručnog štaba (desno), zadovoljan je igrom i rezultatom Radničkog protiv TSC-a

Radovali su se igrači Radničkog posle izjednačenja jer su u teškoj utakmici protiv respektabilnog protivnika osvojili važan bod. Najviše razloga za radost imao je štoper Milan Ilić, čiji je pogodak u poslednjim trenucima meča doprineo tome da Radnički 1923 izbegne treći poraz na svom terenu.

Imali smo jakog protivnika u današnjoj utakmici. U gostima mnogo bolje igramo i zaista ne znam šta se ovo ovde dešava. Imamo problema što ni jednu utakmicu ne možemo da odigramo u kompletnom sastavu zbog povreda, ali to je fudbal. Iako su gosti dva puta vodili, odigrali smo muški i uspeli da osvojimo bod. U poslednjem momentu utakmice našao sam se na pravom mestu i posle šuta i odbijene lopte imao sam sreću da ona dođe do mene, tako da mi nije bilo teško da sa pet-šest metara postignem gol. – izneo je svoje impresije junak današnjeg duela na „Čika Dači“.

Ilić se dotakao i naredne utakmice sa Teleoptikom, koju će Radnički ponovo odigrati pred svojim navijačima.

– U narednom kolu ponovo smo domaćini i dolazi nam jaka ekipa Teleoptika, koja je nešto lošije startovala. Nadam se da ćemo se predstaviti u boljem izdanju i da ćemo pobedom obradovati naše navijače, kojima se ovoga puta zahvaljujem na velikoj podršci u današnjoj utakmici. – dodao je štoper kragujevačkog tima.

RADNIČKI 1923 – TSC  2:2 (1:2)

KRAGUJEVAC
Stadion: „Čika Dača“
Gledalaca: 1 500
Sudija: Milan Mitić (Leskovac)
Pomoćnici: Dejan Dimitrijević (Vranje), Vladimir Ćurčić (Leskovac)
Strelci: Petrović u 37. i Ilić u 90+2 minutu za Radnički 1923, Tomanović u 31. i Damjanović u 45+1 minutu iz jedanaesterca za TSC
Žuti kartoni: Petrović, Vidović, Miljuš (Radnički 1923), Mijić (TSC)
Crveni karton: Vladimir Branković (TSC) u 85. minutu

RADNIČKI 1923: Stefanović, Varjačić, Dragačević, M. Ilić, Petrović, Nedović, Vidović, Miljuš (od 82. O. Ilić), Vićentijević (od 58. Gavrović, Lukić, Maksimović (od 69. Amani)

TSC: Jorgić, Svitić, Mezei, Skopljak, Branković, Tomanović, Milićević, Davidov, Tendai (od 21. Silađi), Šinkovič (od 80. Čordašić), Damjanović (od 89. Mijić)

Radnički 1923 je sa trinaest osvojenih bodova zadržao poziciju u gornjem delu tabele. I u narednom kolu Kragujevčani su domaćini i ugostiće ekipu Teleoptika.


Radnički 1923 2 : 2 TSC
Teleoptik 0 : 0 Novi Pazar
Inđija 1 : 1 Sinđelić
Sloboda 0 : 0 Jagodina
Temnić 1924 2 : 2 ČSK Pivara
Radnički (P) 0 : 3 Metalac
Proleter 3 : 1 Budućnost
Bežanija 1 : 2 Dinamo
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Dinamo 7 6 0 1 18
2 Metalac 7 5 1 1 16
3 Radnički 1923 7 4 1 2 13
4 Sinđelić 7 3 4 0 13
5 Proleter 7 4 0 3 12
6 TSC 7 3 3 1 12
7 Inđija 7 3 2 2 11
8 Novi Pazar 7 2 4 1 10
9 Budućnost 7 3 1 3 10
10 Temnić 1924 7 3 1 3 10
11 ČSK Pivara 7 2 2 3 8
12 Sloboda 7 2 1 4 7
13 Bežanija 7 2 0 5 6
14 Jagodina 7 1 2 4 5
15 Teleoptik 7 0 3 4 3
16 Radnički (P) 7 0 1 6 1