XS
SM
MD
LG

Nenad Krstić teren broj 52

Vrpcu na potpuno obnovljenom terenu „pod obalom“, kultnom mestu svih Kraljevčana, s novim profesionalnim konstrukcijama i specijalizovanom podlogom, bivši košarkaški reprezentativac i kapiten naše selekcije Nenad Krstić je presekao zajedno sa gradonačelnikom dr. Predragom Terzićem. Tako je simbolično počelo jedno novo vreme za ovaj grad i mlade sugrađane koji su teren odmah počeli da koriste.

Velika zahvalnost kompaniji „Mocart“ na ovoj društveno odgovornoj akciji i mi kao grad smo se vrlo rado priključili. Ponosni smo što smo dobili ovaj teren, što ga je otvorio istaknuti košarkaški as, bivši NBA igrač po kome je teren i dobio ime. Kraljevo je istinski košarkaški centar, imamo čime da se podičimo i ponosimo,a Nenad Krstić je jedan od najboljih koga ovaj grad iznedrio. Siguran sam da će u neuporedivo boljim uslovima uživati kativni sportisti, deca i rekreativci – naglasio je dr. Predrag Terzić gradonačelnik Kraljeva.

Nenad Krstić je svoju košarkašku karijeru počeo u kraljevačkom Mašincu, nastavio u beogradskom Partizanu,a potom je usledio odlazak u NBA ligu i igranje za Nju Džersi, Oklahomu i Boston. Po povratku na stari kontinent Krle je nastupao za CSKA i Efes. Čini se da je jedna od najvažnijih trenutaka u karijeri doživeo upravo na terenu u svom gradu.

Krle je podbacio loptu i počelo je novo košarkaško vreme za Kraljevo

Ovo je kultno mesto, ovde sam počeo da igram košarku i svi Kraljevčani znaju šta znači igrati „pod obalom“ košarku. Veliko hvala kompaniji „Mocart“, zaista sam počastvovan i srećan što jedan ovakav teren dobijaju moji sugrađani, pogotovo mladi. Osećaj je poseban, zaista sam ponesen emocijama i drago mi je što će mnogi mladi košarkaši na ovaj način biti posebno inspirisani – rekao je Nenad Krstić otvarajući novi teren u Kraljevu, na samoj obali Ibra.

Teren broj 52 otvoren "pod obalom" u Kraljevu i poneo je ime Nenada Krstića

Prvu utakmicu na novom terenu odigrali su mladi košarkaši kraljevačke Sloge i basketaši grada na Ibru. Videlo se da su svi oduševljeni uslovima koje su dobili,a sva zahvalnost ide komapniji Mocart koja je pokrenula akciju „Sto terena za jednu igru“. Teren u Kraljevu je 52. koji je otvoren i predat na upotrebu.

- Rekonstrukcijom ovog terena hteli smo da donesemo duh velikih sportskih hala na mesto gde će se sada, sasvim smo sigurni, igrati najbolji basket u Kraljevu. Cilj naše kacije, jedne od najvećih posvećenih omasovljenju i podršci sportu u Srbiji, jeste stvaranje što boljih uslova za buduće šampione koji rastu u svim krajevima naše zemlje i vraćanje dece i mladih na terene. Naša misija traje, jer smo postavili zadatak da obnovimo 100 terena u Srbiji i tako pošaljemo poruku o važnosti sporta, socijalizacije i zdravog načina života – obratio se okupljenima Borjan Popović direktor korporativnih komunikacija komapnije Mocart.

Kompletan hepening je završen takmičenjem u šutiranju trojki, a najbolje su čekale vredne nagrade. Sada treba očekivati da će se Kraljevčani na pravi način odnositi prema novom igralištu i da će veoma brzo na njemu biti organizovani turniri, utakmice i brojna dešavanja.