XS
SM
MD
LG
27.09.2017 Administrator 915

Katarina Tomašević pred start sa Farankama

Posle tri godine pauze, reprezentativni dres, ponovo će u duelima sa Farskim Ostrvima i Makedonijom, obući Katarina Tomašević. Iskusni čuvar mreže, vratila se na teren posle rođenja drugog deteta početkom 2017 godine i vrlo brzo je pronašla formu u ekipi mađarske Dunajvaroši:

Foto: RSS

 - Dobro je krenula sezona u klubu. Posle porođaja prezadovoljna sam povratkom na teren. Nadam se da će tako biti i u nacionalnom timu. Zaista je čast igrati za reprezentaciju. Ponovo se vratio taj lep osećaj nositi državni grb na dresu. Dobro poznajem selektora Ljubomira Obradovića. Trenirao me je još kao juniorku. Kod njega se dosta trenira. Još uvek nismo gledali Faranke, ali uradićemo to u vremenu do utakmice. Favoriti smo. Iskreno se nadam da će rezultat biti pozitivan.

Petrovac na Mlavi je bio domaćin reprezentaciji u jesen 2012. godine, pred godinu u kojoj su Srpkinje osvojile srebrnu medalju na SP.

- Sećam se tog meča sa Hrvaticama. Ovde imamo fenomenalne uslove, verujem da će i hala biti puna i da će svi uživati u rukometu i našoj pobedi - jasna je članica srebrnog sastava sa Svetskog prvenstva 2013. godine.

Faranke stižu u Srbiju kao pobednice pretkvalifikacija na kojima su savladale Grčku 25:24 i Finsku 20:17. Ostrvska reprezentacija nema zapaženijih rezultata na međunarodnoj sceni.

Meč sa Farankama počinje u četvrtak u 18 časova u hali "Dragutin Tomašević" u Petrovcu na Mlavi.  Ulaz za utakmicu će biti slobodan ali uz prethodno preuzimanje karata na biletarnici sportske hale.