XS
SM
MD
LG

Sportska hala u Srpskoj Crnji i dalje služi samo nepogodama!

Kako naprednjaci (ne)grade po Vovjodini najbolji primer je sportska balon-hala u Srpskoj Crnji. Gradnja je, uz pompeznu najavu demokrata iz vojvodjanske vlasti kako je to poklon nerazvijenoj opštini, počela u jesen davne 2008.  godine,  a rok yavršetka izgradnje bio 100 radnih dana!

Od toga je prošlo 9 godina i  preko  3.300 dana a hala još niti je otvorena niti za upotrebu potpuno gotova!!!  Sve vlasti u Pokrajini i opštini Nova Crnja, a bilo ih je ohohooo, obećavale su skori završetak gradnje, no to se na njihovu bruku i sramotu još uvek nije desilo ni do dana današnjeg!

Foto: Dragan Pejić

Razlog -  to ni u Crnji ni u Pokrajini niko ne zna. Pitali smo na oba mesta desetak puta i uvek dobijali odgovor – ima nekih malih tehničkih problema ali  biće, samo što nije. Doduše, navodili su bankrot beogradskog preduzeća kome je Fond za kapitalna ulaganja poverio izgradnju, potom neke havarije izazvane podzemnim vodama,  nesavesnost kooperanata i najčešće navodne  vremenske nepogode koje nisu pogodovale neimarima. I naravno uvek zgodan izgovor o pomanjkanju novca,  što je smešno jer  je isti investitor u međuvremenu počinjao i zavtršavao sportske hale i bazene diljen Pokrajine u rokovima od nepunih godinu dana! Ono što jeste činjenica, naravno ne i opravdanje za Crnjanski ‘’Skadar na Bojani’’  jeste da je veter   pre nekoliko godina odneo tek postavljeni krov, ali da je izvođač, umesto da postavi novu ceradi, pocepanu  zavarivao kao da je od metala i potom ponovo postavljao gde je i bila, tako da je ista  kasnije u više navrata bila lak plen iole jačih vetrova. Najnovija nepogoda desila se sredinom septembra kada je olujni vetar procepao jedno od  varenih mesta i napravio ogromnu rupu i tako otvaranje hale prolongirao bog te pita za kada! Sem ako ne izmisle novu ‘’genijalnost’’ – da na zakrpu nalepe novu krpu!

U Opštini i Pokrajini su nam još proletos rekli, o čemu smo pisali, da he hala gotova, da je u toku tehnički prijem i da se samo čeka mig rukovodstva naprednjaka i odredi termin za feštu otravanja. Da li Vučić nije imao vremena (čovek se bavio Šljivijadom u Osiječini, roštiljadom u Leskovcu,  Čiviojadom u Požarevcu...) ili neko drugi ko je  trebalo da preseče vrpcu  nije pronašao termin, ali činienica je da je hala minula tri meseca bila potpuno završena, otklonjeni su i sitni tehnički nedostaci uočeni kod tehničkog prijema, ali otvorena nije. I u isčekivanju da se to desi, olujni vetar je kaznio nesavesne izvođače, krpež od više puta zavarivanog krova učinio poderotinom i tako sportiste novocrnjanske opštine  do daljeg lišio korišćenja objekta koji će i nadalje biti na usluzi vremenskim nepogodama i lažnim obećanjima političara!!!

A  sportska balon-hala je, da podsetimo, trebala da bude  multifunkcionalna i namenjena osim za rukomet i za tenis, za košarku i mali fudbal. Ukupna površina  je  1000 m2 , dok je kapacitet montažne tribine oko 200 gledalaca. U aneksnom delu objekta sagrađen  je kafe-bar, a u prizemlju lekarska soba, sudijska soba, svlačionice i sala za stoni tenis... Vrednost izgradnje  i opremanja je sa u startu planiranih 30, dostigao oko 100 miliona dinara, i ako se investitor udostiji i stavi novi krov, a ne zavarivanjem krpari više puta poderani, dakle stavi novi i kvalitertniji od postojećeg – izaći će i na 120 miliona dinara.

Strpljenje Crnja i sportista novocrnjanske opštine je na izmeku, a obraz naprednjaka u Opštini i Pokrajini na velikom je  ispitu – jer oni se hvale da su  najveći i najbolji graditelji u istoriji ove države, a eto nisu sposobni da završe i otvore jednu običnu balon- halu u nerazvijenoj opštini. A kako bi tek tu sagradili neki industrijski pogod i zaposlili enormno veliki broj mladih očajnika bez posla?! Rečju -  s r a m o t a !!!