XS
SM
MD
LG

Srpsko polufinale u Balka Super Ligi

U polufinalu Balkan Super Lige u ragbiju 13 sastaće se srpski klubovi – Partizan i Dorćol, odnosno Crvena zvezda i Radnički iz Niša. To je konačni epilog poslednjih utakmica takmičenja po grupama u regionalnom ragbi šampionatu.

Partizan - Radnički Niš

Partizan je do prvog mesta u Grupi A stigao sigurnom pobedom nad Nišlijama na stadionu FK Heroj Polet u Jajincima – 30:4 (14:0). Bio je to direktan duel za bolju poziciju uoči plej-ofa, s’obzirom da su obe ekipe već osigurale dalji plasman u konkurenciji Novog Beograda i Viteza iz Bosne i Hercegovine.

Partizan - Radnički Niš

Mada konačni rezultat to ne govori, Radnički je na gostovanju u prestonici bio ravnopravan rival sve do sredine drugog poluvremena. U 63. minutu supertalentovani Vladimir Milutinović je postigao 80 metara dugačak esej koji su crno-beli poveli sa ispostavilo se, nedostižnih 18:0. Taj pogodak je definitivno slomio otpor Nišlija koji će u polufinalu morati ponovo u Beograd, na noge Zvezdi.

Crveno-beli su prednost domaćeg terena u polufinalu već obezbedili ranije, ali su u poslednjem meču Grupe B želeli da potvrde šampionske ambicije. Šampion Turske – Kadikoj Bulsi su pokazali značajan napredak tokom prve sezone regionalnog šampionata, ali na Adi Ciganliji nisu mogli da pruže ništa više od solidnog otpora – 46:14 (34:0).

Crvena zvezda - Kadikoj Buls

Zvezda je u prvom poluvremenu stigal do ubedljivog vođstva, tako da su gosti iz Istanbula to iskoristili da u dobiju drugo poluvreme, 14:12. Međutim, u ukupnom skoru rezultat je bio samo malo manji u korist bivšeg srpskog šampiona.

Rezultati Grupa A: Partizan - Radnički Niš 30:4. Tabela Grupa A: Partizan 6, Radnički 4 Novi Beograd 2, Vitez.

Rezultati Grupa B: Crvena zvezda - Kadikoj Buls. Tabela Grupa B: Crvena zvezda 6, Dorćol 4, Kadikoj Buls 2, Lokomotiva 0.

Parovi polufinala Balkan Super Lige: Partizan – Dorćol, Crvena zvezda – Radnički Niš (termini mečeva će biti naknadno određeni).