XS
SM
MD
LG

Raspucani Morata

Mančester siti i Čelsi ostvarili su dominantne pobjede, dok je Junajted uz mnogo problema osvojio bodove protiv Sautemptona - epilog je subotnjeg popodnevnog programa 6. kola Premijer lige.

Siti je ostvario četvrtu vezanu pobjedu, potopio Kristal Palas 5:0, a u posljednja tri meča tim Pepa Gvardiole postigao je 16 golova, ne primivši nijedan.

"Nije bilo lako u prvom poluvremenu, a gol Sanea za 1:0 bio je fantastičan i vrlo značajan. U drugom poluvremenu smo igrali našu igru", kazao je Pep Gvardiola, čiji je tim prvi na tabeli zbog bolje gol-razlike od gradskog rivala, Junajteda.

.Kristal Palas priča drugačiju priču - tim koji je u prošlom kolu od Franka de Bura preuzeo Roj Hodžson doživio je svih šest poraza do sada, bez postignutog gola. Niko nikada u Premijer ligi nije imao tako loš start.

"Možda zvuči malo čudno kada se pogleda konačan rezultat, ali nismo imali ni sreće. Odlično smo odigrali prvo poluvrijeme, a primili smo gol u 45. minutu. Nakon toga je sve bilo mnogo teže", kazao je Hodžson.

Njegov tim ima loš start. ali i ubitačan raspored - gostuje Mančester junajtedu, pa dočekuje Čelsi... 

Čelsi se poigravao sa Stoukom na stadionu "Bet365" - 4:0, uz tri gola sve boljeg Alvara Morate.

Zanimljiva je statiska na kraju meča - domaćin je imao veći posjed, više udaraca na gol. Nije zatresao mrežu, a primio je "poker".

"Stouk je jak, nije lako dobiti ovdje. Ipak, dobar meč za nas, dobar rezultat. Morata treba da nastavi ovako i biće vrhunski napadač", kazao je Konte.

Za razliku od Sitija i Čelsija, Junajted se mučio - slavio je 1:0 na "Sent Meriju" protiv Sautemptona, novim golom Romeluka Lukakua, ali je u drugom poluvremenu preživio pravu opsadu gola.

Murinjo je uveo trećeg štopera, Smolinga umjesto veziste Mhitarijana, beka Blinda umjesto napadača Rašforda, na kraju je i zaradio isključenje, ali cilj ne bira sredstvo - "đavoli" su upisali petu pobjedu u šest kola.

"Nije moguće u svakom kolu proizvoditi vrhunski kvalitet fudbala. Ne osjećamo pritisak da uvijek moramo da igramo napadački, jer postoje mnogi timovi u ligi koji igraju vrlo defanzivno, sa pet igrača pozadi. Tako smo mi igrali u finišu. Zadovoljan sam i ovakvom pobjedom, a sve čestitke Sautemptonu - igrali su sjajan fudbal", kazao je Murinjo.

Svanulo je i Evertonu - tim Ronalda Kumana ostvario je prvu pobjedu nakon pet kola, i to preokretom u finišu protiv Bornmuta. 

Totenhem je slavio na gostovanju Vest Hemu, u londonskom derbiju, na Olimpijskom stadionu, u prvom meču 6. kola Premijer lige - 3:2.

"Sparsi" su imali punu kontrolu, i igračku i rezultatsku, kada su pola sata prije kraja, golom Danca Kristijana Eriksena, poveli sa 3:0.

Odjednom, utakmica kao da je počela da im izmiče iz ruku - Ćićarito je u 65. minutu smanjio na 1:3, a kada je Serž Orije iz Totenhema samo pet minuta kasnije dobio crveni karton (prvo isključenje nekog igrača Totenhema u Premijer ligi od maja 2015. i crvenog kartona za Rumuna Kirikeša), za tim Slavena Bilića pojavila se neočekivana nada.

Drama je bila na vrhuncu u 87. minutu, kada je Senegalac Kujate, sjajnim udarcem glavom na centaršut Masukua, smanjio na 2:3.

Četiri minuta trebalo je da traje sudijska nadoknada - igralo se sedam, u kojima je sudija Majk Oliver pokazao čak pet žutih kartona, tri domaćim, dva gostujućim igračima.

Totenhem je ipak izdržao - zabilježio je i treću pobjedu na trećem gostujućem meču ove sezone. Takav bilans u gostima ima samo Mančester siti.

Uprkos drami na kraju, ekipa Maurisija Pelegrina još jednom je pokazala moć.

Hari Kejn, sa dva gola u finišu prvog poluvremena, u razmaku od samo četiri minuta, pokazao je da se vraća u golgetersku formu (četiri gola do sada, više su dali samo Lukaku i Aguero), dok je Kristijan Eriksen još jednom potvrdio koliko je moćan, manje od dvije sedmice prije gostovanja Danske u Podgorici, u ključnom meču u kvalifikacijama za Mundijal, pišu podgoričke Vijesti. 

Rezultati

Vest Hem - Totenhem 2:3

Ćićarito 65, Kujate 87. - Kejn 34, 38, Eriksen 60.

Barnli - Hadersfild 0:0

Everton - Bornmut 2:1

Nijase 77, 82. - King 49.

Mančester siti - Kristal Palas 5:0

Sane 44, Sterling 51,59, Aguero 79, Delf 89.

Sautempton - Mančester j. 0:1

Lukaku 20.

Stouk - Čelsi 0:4

Morata 2, 77, 82, Pedro 30.

Svonsi - Votford 1:2

Abraham 56. - Grej 13, Rišarlison 90. 

Lester - Liverpul 2:3

Okazaki 45+3, Vardi 69. - Salah 15, Kutinjo 23, Henderson 68.

Nedjelja

Brajton - Njukasl (17)

Ponedjeljak

Arsenal - VBA (21)

Alvaro Morata / Foto: ROJTERS