XS
SM
MD
LG

Kup Srbije: Inđija - Radnik 0:0, penalima 5:4

Veoma zanimljivu fudbalsku predstavu su odigrali igrači Inđije i surduličkog Radnika u utakmici 1/16 finala Kupa Srbije. Dva stratega su se odlučila da na startu ove utakmice dobro promešaju karte te da na neki način "odmore" svoje igrače. Ta taktika se na kraju meča više isplatila domaćem treneru Spasoje Jelačiću. Inače utakmica je bila vrlo dinamična, a veći deo prvog poluvremena je protekao po velikom pljusku. Ipak teren je pružio sve uslove da igrači dva tima pokažu šta znaju.

Što se igre tiče sve je započeto u 5.minutu kada je Mojsilović asistirao ka Đokiću, ali je odbrana gosta u poslednjem trenutku otklonila opasnost. Pet minuta kasnije Srbijanac iskosa sa leve strane upućuje snažan centaršut, koji se praktično pretvara u šut i lopta odlazi kraj gola. Zanimljivo, opet pet minuta kasnije, gosti greše u odbrani, pred gol istrčava Đokić, koji pokušava sa ivice kaznenog prostora da ugrozi golmana Vasiljevića, ali je njegov šut slab i odlazi kraj gola. Gost je imao prividnu terensku inicitijativu, ali je tek u 25.minutu uputio prvi šut ka golu Jeverečića.  Šut Radovića sa preko 25 metara odlazi preko gola domaćina. Do kraja još samo dva pokušaja šuta sa distance, a oprobali su se Vujasin i Stoiljković.

Drugo poluvreme otpočinje sa prilikom za Srbijanca u 46.minutu. Ovaj igrač je opet uputio oštar centaršiut u peterac gosta, ali su igrači domaćina bili daleko od te lopte. U 55.minutu najbolja prilika za gol i to za gosta. Sjajno je upošljen Stanković koji pokušava sa oko šest metara iskosa sa desne strane napada svog tima da lobuje golmana Inđije. Taj udarac je bio veoma loš iako je uspeo da lobuje visokog Jeverečića. U nastavku te akcije gosti su još jednom uputili udarac ka mreži domaćina, ali bez realizacije. Gost je svoju treću akciju vrednu pomena imao u 62.minutu. Bio je to slobodan udarac za Pantelića. Sa oko 30 metara od gola domaćina, cilja donji ugao gola Inđije, ali je golman šalje u korner. Do kraja meča još samo dve prilike. Obe u zaostavnom vremenu. Prvo je Krstanović šutirao dobro, ali je lopta ipak otišla kraj gola. Pred sam kraj velika greška odbrane Inđije, oštra  lopta stiže do Stankovića, koji šutira iz prve ka praznoj mreži Inđije, ali je taj sut u očaj bacio igrače gostiju.

Odmah po završetku meča su izvođeni dodatni udarci sa bele tačke. Inđia je tu bila bolja, preciznija, a tragičar je bio igrač Radnika, Mladenović koji je u poslednjoj seriji udaraca pogodio stativu. Tako se Inđija plasirala među 16 najboljih kliubova u Kupu Srbije.

Inđija. Gradski stadion. Gledalaca oko 200. Sudija; Novak Simović iz Lovćenca, pomoćnici: Milan Šutulović iz Novog sada i Bojan Paštar iz Subotice. Četvrti sudija: Nenad Minaković iz Novog Sada. Delegat: Velibor Novović iz Beograda. Žuti kartoni: Vujasin 29', Rogač 62', Mojsilović 90+2' - Inđija, Mladenović 51', Gojković 79' Pantelić 87' -Radnik.

Inđija: Jeveričić, Marković, Ilić (Krstanović 81'), Vujasin (K)(Ahčin 58'), Srbijanac, Mojsilović, Mlađović, Rogač, Bjeličić, Đokić (Nikodijević  70'), Stoiljković. Trener: Spasoje Jelačić.

Radnik: Vasiljević, Mladenović, Stanković, Purović, Radović, Pavlović, Mirosavljević, Gojković, Žakula (Pantelić 60'), Plavšić (Mićić 65'), Marković (Mijić (76'). Trener: Simo Krunić.

Dodatni udarci:

Inđija                                                       Radnik:

I serija: Nikodijević 1: 0,                            Purović 1: 1

II serija: Krstanović 2: 1,                           Mićić 2: 2

III serija: Ahčin 3: 2                                  Pantelić 3: 3

IV serija: Marković 4: 3                             Mijić 4: 4

V serija: Mojsilović 5: 4                            Mladenović -