XS
SM
MD
LG

Zadrugar počeo pripreme!

Nedavno osnovani KMF Zadrugar 2017 počeo je sa pripremama za svoju prvu veliku sezonu na takmičarskoj sceni FS  RIS futsal lige. U toku je deo priprema posvećen fizičkoj spremi i kondiciji. Igrači rade punom parom pod trenerskom palicom Ivana Stojanovića, bivšeg golmana futsal reprezentacije Srbije i nekadašnje vedete KMF Niš, KMF 92, KMF Koska i KMF Ekonomac. Radi se ekspresno, s obzirom da se početak prvenstva očekuje za prvu nedelju oktobra. Trener Ivan Stojanović nam je rekao da pritisak ne postoji, jer je u ovoj sezoni bitno da se klub postavi na zdrave i stabilne noge.

– Pritisak kao pritisak ne postoji, jer je bitno da klub postavimo na zdrave i stabilne noge. Ekipa koja trenira se tek formira, i nemamo nekih velikih takmičarskih očekivanja ove sezone, tako da što se mene tiče lično, ne postoji neki pritisak – kaže trener Ivan Stojanović.

Ističe da je rano pričati o bilo kakvim rezultatima jer je za sada jedino važno za igrače da se kvalitetno radi na treninzima.

 Rano je reći šta očekujem od ovih momaka. Bitno da su igrači mladi i da pre svega imaju volje i materijala za rad. A samo vreme, trening i utakmice će reći svoje. Rezultati koje mi očekujemo možda u ovom momentu nisu realni, ali ćemo se truditi da uz jedan dobar i kvalitetan rad ostvarimo dobre rezultate u ovoj polusezoni, pa ćemo videti dalje  jasan je Stojanović.

Generalni sekretar kluba Ivan Janaćković kaže da je ideja o nastanku kluba proistekla iz toga jer u Žitorađi ima mnogo igrača i ekipa koje učestvuju sa mnogo uspeha po noćnim turnirima koji se organizuju u lokalnim mestima. Napominje da je svako ko želi da se bavi malim fudbalom dobrodošao u njihov klub, i da se nada da će igrači koji rade sa Ivanom Stojanovićem dostojno reprezentovati kako KMF Zadrugar tako i lokalnu samoupravu, bez čije podrške ova ideja ne bi zaživela.