XS
SM
MD
LG

Radnički na Adi protiv Zvezde

Predviđena pauza ovog vikenda u Super Ligi Srbije u ragbiju 13 biće iskorišćena za odigravanje odloženog meča 1. kola između Crvene zvezde i Radničkog sa Novog Beograda. Utakmica se igra u nedelju na Adi Ciganliji (17.30) i biće to prilika da se crveno-beli osamostale na čelu tabele nacionalnog šampionata.

Zvezda je ubedljivo startovala jesenji deo prvenstva pobedom nad večitim rivalom (56:4) čime su ponovo izbili kao prvi favoriti za osvajanje titule. Međutim, tako je bilo i u prolećnom delu prvenstva, pa su crveno-beli doživeli neprijatno prizemljenje porazom od Radničkog iz Niša (24:18).

 

Vladica Nikolić (Crvena zvezda)

 

Imenjak Nišlija sa Novog Beograda je tek ušao u elitu, ali su prošle nedelje ragbisti prestoničnog Radničkog protiv aktuelnog šampiona pokazali da se ne smeju potceniti. Doduše viđena su dva lica u duelu sa Dorćolom, ali ono pokazano u drugom poluvremenu treba da zabrine crveno-bele i podigne njihovu pozornost uoči nedeljnog meča.

Ovog vikenda takođe počinje i takmičenje u drugoligaškoj konkurenciji, odnosno Prvoj ligi Srbije. U subotu 16. septembra (11.00) na Tekiji u Paraćinu Car Dušan Silni dočekuje Radnički iz Niša. Preostali meč 1. kola igra se u nedelju (17.00) u Leskovcu na stadionu FK Veternica Soko iz Vranja gostuje rivalu Morava Gepardima.

Zaostali meč 1. kola Super Lige Srbije: nedelja 17. septembar (17.30) Crvena zvezda – Radnički Novi Beograd. Tabela: Crvena zvezda 6, Partizan 5, Dorćol 4, Radnički 1.

Parovi 1. kola Prve lige Srbije: subota 16. septembar (11.00) Car Dušan Silni – Radnički Niš, nedelja 17. septembar (17.00) Morava Gepardi – Soko Vranje.