XS
SM
MD
LG

Večiti derbi u nedelju na Adi

Ragbi 13 vikend u Beogradu obeležiće večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde u 2. kolu Super lige Srbije. Novi, treći ovosezonski duel igra se u nedelju 10. septembra (18.30) na Adi Ciganliji i to će biti potencijalna najava ovogodišnjeg finala plej-ofa s obzirom da su večiti rivali najveći favoriti za osvajanje titule.

Prošlog vikenda, crno-beli su jesenji deo šampionata otvorili silovitom pobedom protiv aktuelnog šampiona (44:12) i tako najavili da jurišaju na duplu krunu ove godine. Sa druge strane, Zvezda je pauzirala u 1. kolu, pošto se se čekalo ime poslednjeg učesnika elite, što će na kraju biti Radnički sa Novog Beograda. Ta utakmica će biti naknadno odigrana, ali su crveno-beli pokazali dobru takmičarsku formu osvajanjem Perun kupa u Bugarskoj pre dve nedelje.

U prvom delu sezone, Zvezda je slavila na gostovanju u Jajincima (32:30), dok je prethodno prvi duel na proleće završen nerešenim ishodom (30:30). Tako je skor u dosada odigranih 16 večitih derbija u ragbiju 13 u istoriji – deset pobeda crveno-beli, pet trijumfa Partizana i jedan remi.

Nešto ranije u nedelju (18.00) igra se prvi meč 2. runde Super lige Srbije – pomenuti prvak Dorćol na BASK Areni igra protiv Radničkog sa Novog Beograda. Još uvek pritisnuti povredama, Dorćolci traže pravu šampionsku formu i igru sa kojom bi mogli da pariraju večitim rivalima. Upravo bi meč protiv novog člana mogao da bude prava šansa da se popravi sampouzdanje ekipe, ali doza opreza mora da postoji jer se najtrofejniji sprski klub već okliznuo ove sezone protiv jednog autsajdera, Radničkog iz Niša.