XS
SM
MD
LG

11. dan US Open-a na Eurosportu

Prvi polufinalni dan u Njujorku

 

U četvrtak, 11. dana US Opena, na programu su oba polufinalna meča u konkurenciji žena, za mesto u finalu boriće se četiri Amerikanke, Venus Vilijams-Sloun Stivens i KoKo Vandevej-Sloun Stivens. Uživo na Eurosportu od 01:00.

 

137. US Open startovale su 23 teniserke iz Amerike, a u polufinale ih se plasiralo četiri, prvi put u poslednjih 15 godina

 

Venus Vilijams će danas pokušati da se izbori za svoje treće gren slem finale u sezoni. Poslednji put je 2002. godine igrala sva tri finala, kada je pretrpela tri poraza u duelima sa sestrom Serenom. Ako 37-godišnja Amerikanka ne upiše i šestu pobedu u Njujorku, jedino je sigurno da će neka od devojaka doći do svoje prve velike titule u karijeri.

 

Nakon što je Mugurusa završila takmičenje na Flašing Medousu, postalo je jasno da će u tekućoj sezoni četiri različite teniserke osvajati gren slem titule, što se poslednji put dogodilo pre tri godine.

 

Sa upisanih 76 pobeda, Venus Vilijams ima više trijumfa na Flašing Medousu nego sve tri polufinalistkinje zajedno.

 

Na startu US Open serije 2017, Sloun Stivens je bila 957. teniserka sveta i upisala je poraz na samom startu turnira u Vašingtonu, u okršaju sa Simonom Halep. Kraj US Opena Amerikanka će dočekati u Top 35 teniserki sveta, bogatija bar za 920.000 dolara.

 

 

Plan direktnih prenosa na Eurosportu 1:

 

18:00 – Polufinala muških dublova (GRANDSTAND)

 

H. Kontinen (FIN) [1] / J. Peers (AUS) [1] vs. J. Rojer (NED) [12] / H. Tecau (ROU) [12]

 

F. Lopez (ESP) [11] / M. Lopez (ESP) vs. [11]B. Bryan (USA) [5] / M. Bryan (USA) [5]

 

01:00 – Polufinala žene (ARTHUR ASHE)

 

GEJM ŠET I MATS

 

Venus Williams (USA) [9] vs. Sloane Stephens (USA)

 

 

Gejm, Šet i Mats

 

CoCo Vandeweghe (USA)[20] vs. Madison Keys (USA)[15]