XS
SM
MD
LG

Derbi Partizan, svi igrali za Nemanju

Derbi na startu jesenjeg dela sezone u srpskom ragbiju 13 pripao je još jednom Partizanu. Na stadionu FK Heroj Polet u Jajincima crno-beli su i treći put savladali u ovom šampionatu još uvek aktuelnog prvaka Dorćol, 44:12 (22:6).

Meč 1. kola novoformirane Super Lige Srbije odigran je po veoma teškim uslovima za igru, ali kiša i vetar nisu smetali domaćim ragbistima da ponovo prilično lako izađu na kraj sa prvacima. Dorćolci jesu još jednom igrali u oslabljenom sastavu bez nekoliko ključnih igrača, ali crno-beli su poput prethodnih duela bili veoma sigurni i deluju kao ekipa koja bi mogla i do duple krune ove sezone.

Predvođen najboljim mladim ragbistom Srbije, Vladimirom Milutinovićem, Partizan je krenuo silovito i već nakon dvadesetak minuta vodio je sa 10:0. Do kraja prvog dela, crno-beli su dodatno uvećali prednost i već tada je bilo izvesno da gosti teško imaju snage za preokret.

Drugo poluvreme proteklo je u istom ritmu, odmah na početku domaći su postigli esej i poveli sa 26:6, da bi Dorćolci esejem desetak minuta kasnije smanjili na 26:12. Međutim, to je sve što su gosti uspeli da urade, pošto je Partizan dodao gas i do kraja meča zabeležio ubedljivu pobedu.

Utakmica u Jajincima je imala humanitarni karakter pošto je sav prihod od prodatih ulaznica uplaćen u fond za lečenje Nemanje Damčevića, učenika prvog razreda OŠ Jovan Miodragović sa Vračara.

Preostali meč ovog kola u Super Ligi Srbije, odložen je jer Crvena zvezda nije imala protivnika, pošto je preostali učesnik elitnog razreda srpskog ragbija 13 tek određen ovog vikenda. Radnički sa Novog Beograda će ove jeseni igrati u najvišem rangu takmičenja pošto je u trci pretekao Soko iz Vranja.