XS
SM
MD
LG
31.08.2017 Administrator

Pavle Radunović: Počastvovan sam što branim dres velikog kluba

Romantičari su u subotu startovali sigurnom pobedom nad Sopotom od 2:0 na otvaranju srpskoligaškog karavana. Vremena za sabiranje utisaka nema previše jer nas već u sredu očekuje nova prvenstvena utakmica. Na Karaburmu dolazi ekipa FK GSP Polet – Dorćol koja je u prvom kolu slavila ubedljivo sa 3:1 nad ekipom obrenovačkog Radničkog.

Foto: ofkbeograd.co.rs

Svoje utiske sa letnjih priprema, sa utakmice protiv Sopota i o daljim očekivanjima u sezoni za zvanični klupski sajt je rado prihvatio da prenese naš robusni centarfor, Pavle Radunović.

- Pavle, dobro smo krenuli! Tvoji utisci sa subotnje utakmice? Tvoj gol je otvorio put ka prvoj ovosezonskoj pobedi.

- "U utakmicu smo ušli jako koncentrisano i motivisano. Bili smo bolji tim tokom cele utakmice, nismo im davali šanse da priđu golu. Imali smo mnogo više šansi tokom celog meča i mislim da smo zasluženo pobedili."

- Tvoja očekivanja pred meč protiv Dorćolaca?

- "Ulazimo u utakmicu kao favoriti i nadam se da ćemo opravdati tu ulogu. Bićemo agresivni i daćemo sve od sebe da obradujemo navijače!"

- Koliko poznaješ kvalitete naših rivala? Ko će nam biti najveći konkurenti u borbi za vrh tabele?

- "Iskreno nisam upoznat sa našim rivalima, nikad nisam igrao treći rang takmičenja, ali u svaku utakmicu ulazimo maksimalno spremni i motivisani."

- Da li si zadovoljan kvalitetom našeg tima? Da li smo kadri da se vratimo u viši rang takmičenja?

- "Imamo dobar spoj iskusnih i mladih igrača i u timu vlada jako dobra atmosfera! Samo ovako da nastavimo i ulazak u viši rang ne bi trebao da predstavlja problem."

- Celokupne pripreme smo obavili u Beogradu. Kako si zadovoljan programom rada koji je sproveo šef Divić sa svojim saradnicima ovog leta? Da li je ekipa spremna i uigrana?

- "Pripreme su krenule jako rano i tim je više nego spreman. Šef Divić je sa saradnicima uradio jako dobar posao i sad je na nama da opravdamo njihova očekivanja i pratimo njihove taktičke zahteve."

- Trener Divić je jedan od naših najboljih strelaca u klupskoj istoriji. Sigurno ste u prednosti zbog toga, da li vama, napadačima, Petar prenosi svoje bogato znanje na treninzima? Kakve zadatke vam daje i šta zahteva od naše navale?

- "Pažljivo slušam i upijam sve što mi šef Divić kaže. Za nas napadače pravi dodatne treninge koji nam pomažu da na utakmicama budemo maksimalno koncentrisani i da u svakoj situaciji znamo šta da radimo."

- Da li si zadovoljan tvojim dosadašnjim učinkom u plavo-belom dresu? Do sada si uknjižio 14 nastupa i 4 puta zatresao protivničke mreže...

- "Nikad se ne zadovoljavam, težim da dam što više golova i da pomognem Ofki da se vrati tamo gde joj je mesto."

- Kako je došlo do kontakta između OFK Beograda i tebe prošle zime? Sigurno si kao Beograđanin osećao da dolaziš u veliki klub i bio ponosan što ćeš braniti grb koji u sebi ima belu tvrđavu – simbol grada Beograda.

- "Otac mi je svojevremeno branio u OFK Beogradu i želeo je da i ja obučem dres Romantičara. Samo ću reći da sam počastvovan što branim dres ovako velikog kluba koji je jedan od simbola Beograda."

- OFK Beograd je po prvi put u svojoj istoriji u trećem rangu. Navijači su rasli na velikim uspesima u prvenstvu i kupu, na utakmicama i pobedama u evro-takmičenjima protiv Bajerna, Napolija, Fejenorda, Panatinaikosa, polufinalu KPK protiv Totenhema... Da li osećate njihovu želju da se klub vrati na stare staze slave?

- "Idemo korak po korak. Bitno je da navijači stoje iza nas i daju nam vetar u ledja iz utakmice u utakmicu i zajedno sa njima sve je izvodljivo!"

- Tvoja poruka navijačima i poštovaocima OFK Beograda?

- "Želim da im se zahvalim što su uz nas svaku utakmicu! Vratićemo im za sve dobrim igrama na terenu i nadam se opravdati njihova očekivanja."

Zahvaljujemo se Pavlu na saradnji i želimo mu da što češće bombarduje mreže protivnika!

Navijače pozivamo da podrže naš tim na svom putu i borbi za povratak u viši rang. Naredna utakmica se igra u sredu u 16:30 časova na Karaburmi protiv Dorćola, a u subotu gostujemo u Lazarevcu domaćoj Kolubari. Cena ulaznice za mečeve na Omladinskom stadionu je 200 dinara, a godišnja članska karta koja važi za sve utakmice koje igramo kao domaćini je 1500 RSD. Dođite na utakmicu i navijajte za plavo-bele!

 

 

 


Sopot 1 : 3 BASK
Prva Iskra 0 : 1 BSK Borča
Jedinstvo 4 : 1 Žarkovo
Lokomotiva 4 : 1 Stepojevac Vaga
Grafičar 3 : 0 BSK Batajnica
Kolubara 0 : 0 Radnički (NB)
GSP Polet Dorćol 3 : 0 IMT
OFK Beograd 1 : 4 Radnički (O)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Žarkovo 30 25 3 2 78
2 Grafičar 30 17 8 5 59
3 OFK Beograd 30 17 6 7 57
4 Lokomotiva 30 15 8 7 53
5 Radnički (O) 30 15 7 8 52
6 Radnički (NB) 30 12 10 8 46
7 BASK 30 11 9 10 42
8 IMT 30 12 6 12 42
9 BSK Borča 30 11 8 11 41
10 Kolubara 30 10 9 11 39
11 GSP Polet Dorćol 30 9 9 12 36
12 Jedinstvo 30 8 8 14 32
13 Stepojevac Vaga 30 6 8 16 26
14 Prva Iskra 30 7 5 18 26
15 Sopot 30 5 6 19 21
16 BSK Batajnica 30 0 10 20 10