XS
SM
MD
LG

Kad Siniša prevrne

Siniša Mihajlović (48) poznat je po tankim živcima, a u nedjelju je na utakmici njegovog Torina protiv Sasuola (3:0) nadmašio samog sebe.

U 81. minutu, pri vođstvu njegovog tima 1:0, Mihajlović je želio iz igre izvaditi Džoel Obija i ubaciti Afrija Akvu.

To je rekao pomoćnicima, ali oni su sudiji predali papirić s pogrešnim imenom, tako da je iz igre umjesto Obija izašao Tomas Rinkon. Kad je shvatio da iz igre izlazi drugi igrač i da su za to krivi njegovi asistenti, Mihajlović je potpuno "poludio".

Prvo je odgurnuo Rinkona nazad u teren, a nakon toga je napao pomoćnika Luku Kastelacija te i njega odgurnuo.

Ovaj mu je rukom pokazao prema drugom pomoćniku Atiliju Lombardu, kao da se pravda "nisam ja kriv, on je", pa je Mihajlović nasrnuo na njega i gurnuo ga. Lombardo mu je očigledno još nešto i dobacio jer je Mihajlović ponovo krenuo prema njemu, ali se suzdržao daljnje reakcije. Da stvar bude bolja, Džoel Obi, koji je trebao izaći, zabio je treći gol.

"Utakmice mogu odlučiti sitnice i sitne greške i neprihvatljivo je da iz igre izvadimo pogrešnog igrača. Možda im ja nisam bio dovoljno jasan, ali to je bila zaista preočigledna izmjena. Izvinio sam im se kasnije, ali to ne mijenja stvari da su teško pogriješili uprkos tome što je Obi zabio gol. Žao mi je što sam tako reagovao, ali ja sam takav", rekao je Mihajlović nakon utakmice.

Srpskom treneru ovo nije bio prvi ispad. U maju je tokom remija s Јuventusom (1:1) utrčao u teren i napao sudiju koji je isključio njegovog igrača, a kasnije i njega samog. U martu je nakon remija s Milanom 2:2, u kojem je njegov tim vodio 2:0 i promašio penal za 3:0, razbio reklamu i pritom povrijedio redara. U maju prošle godine je, kao trener Milana, napucavao bočicu s vodom tokom utakmice s Romom...piše index.hr

Siniša Mihajlović