XS
SM
MD
LG

Milioneri psred Bavaraca

Volfsburg je slavio u Frankfurtu golom Didavija, a Augsburg je u finišu zakinuo za dva boda Menghengladbah Evrogolom turskog internacionalca Nurija Šahina, Borusija Dortmund je došla do 2:0 protiv Herte na svom stadionu, i rutinski je sačuvala mrežu za preuzimanje čelne pozicije od Bajerna. "Miliioneri" su poput bavarskog giganta postigli pet goova u dvije utakmice, ali je Bajern primio gol, dok golman Borusije Burki drži mrežu netaknutom.

Borusija je povela sjajnim golom Obamjenaga iz srca kaznenog prostora, manirom vrhunskog strijelca iz prve nakon dodavanja Šahina, koji je utakmicu riješio fantastičnim udarcem sa vrha kaznenog prostora .

Aktuelni prvak Bajern slavio je i u drugom kolu njemačke Bundeslige, na gostovanju Verderu teže od očekivanja, ali je sredinom nastavka klasa gostiju, naročito poljskog napadača Roberta Levandovskog donijela prevagu ekipi iz Minhena.

Od domaćih ekipa slavio je samo Štutgart, golom Badštubera a "švabe" su mogle i ubjedljivije ali centarfor Simon Terode nije realizovao penal u 80. minutu. 

Hofenhajm je uspio da prevaziđe krizu nakon loših izdanja u kavlifikacijana za Ligu šampiona sa Liverpulom, pa je na "Baj areni" osvojio bod.

Volfsburg je slavio u Frankfurtu golom Didavija, a Augsburg je u finišu zakinuo za dva boda Menghengladbah,pišu VIJESTI.

Rezultati:

Bajer - Hofenhajm 2:2 (Vendel (penal) 32, Belarabi 49 - Kramarić 47, Ut 70)

Ajntraht - Volfsburg 0:1 (Didavi 22)

Augsburg - Borusija M. 2:2 (Finbogason 1, Kordova 89 - Zakarija 7, Vendt 30)

Verder - Bajern 0:2 (Levandovski 72, 75)

Štutgart - Majnc 1:0 (Badštuber 53)

Borusija D. - Herta 2:0 (Obamejang 15, Šahin 57)

Nedjelja: Lajpcig - Frajburg (15,30 h), Hanover - Šalke (18 h)

Petak: Keln - Hamburger 1:3.

Bajer Minhen / Foto: Rojters