XS
SM
MD
LG

Častan poraz podmlatka Radničkog protiv Crvene zvezde

Omladinska liga 1.kolo: Pirot  Radnički – Crvena Zvezda Beograd   2:3 ( 1:3)

Radnički:  Cvetanović, Tričković,N. Nikolić, Mihajlović, Mijalković, Petrović, Djordjević, Radenković, Grujić, Jovanović, D. Nikolić. Rezerve  Tošić, Cvetković, kamenović, V.Filipović, L.Filipović, Stamenković, Jovanović.

Igrač utakmice Dejan Joveljić Crvena Zvezda

Iskreno, koliko je muka imao Bratislav Mitrović poslednjih mesec dana da  napravi tim, strepeli smo da beogradska Crvena Zvezda danas , na početku prvenstva ne ,,pregazi,, Radnički ubedljivim rezultatom.

   Milan Lešnjak, trener Zvezde,  doveo je dobar tim, bili su tu braća Ilić, Luka i Ivan, koji će za godinu dve nositi dres Mančester Sitija !!!Igrao je neuhvatljivi strelac Dejan Joveljić, stameni Rakić i Jokić, brzonogi Jug Stanojev, dakle jedna veoma dobro selektirana ekipa.

   ,,Crveno beli,, su naravno krenuli bolje. Videla se igra ,,do noge,, sa brzom tranzicijom, dobrim kombinacijama. Piroćanci su odgovorili velikom borbenošću i prvih pola sata ne samo da su odolevali, već su i došli u vodjstvo. Omaleni Luka Jovanović je odbijenu ,loptu u gužvi zahvatio u ciljao u mrežu. Kakvo iznenadjenje , ovaj novi, mladi tim Radničkog poveo je sa 1:0. Igrao se 28 minut.

 A potom Zvezdina,,furija. Joveljić je samo dva minuta kasnije primirio ,, pirotsku euforiju,, i majstorski izjednačio, 1:1 !

    Zvezda je i dalje ,,vezla,, po terenu i Joveljić je ,  posle potpuno ispravno dosudjenog  penala ,( veoma dobri golman Cvetanović oborio je crveno belog napadača),  prekrenuo rezultat, 1:2!

  U poslednjem minutu prvog dela posle odlične kombinacije i centaršuta sa desne strane, Joveljić je u padu glavom zatresao mrežu Radničkog za het-trik, 1:3!

    U nastavku Milan Lešnjak kao da je primirio igru svog tima. Odlučio se za nekoliko izmena. Grupa pirotskih ,,delija,, gromolglasno je pozdravila ulazak Vukana Djordjevića , Piroćanca koji igra u Crvenoj Zvezdi.  U drugom delu prvih 20 minuta igralo se nekako mirno s obe strane. Užasno toplo vreme uticalo je na kretanje igrača, ali i na gledaoce tako da su mnogi napustili  meč,  a bilo ih je preko hiljadu sigurno!

  Borbeni fudbaleri Bratislava Mitrovića u poslednjih petnaestak minuta ponovo su pojačali intenzitet igre i uspeli da sigurno vodjstvo Zvzede , da li ugroze, ili  ostvare častan poraz!

     Naime, u 77.minutu posle centaršuta  iz kornera sa leve  strane,  visoki štoper Radničkog Stefan Mihajlović je glavom zatresao mrežu iz peterca. Golman Gordić je pokušao, da brani, ali je samo okrznuo loptu prstima. 3:2!

    Rezultat kome se malo ko nadao!!!

 

   Milan Lešnjak, Zvezdino dete, koji je jedno vreme radio u Čukaričkom i koga znamo iz vremena kada je našeg Dimitrija Kamenovića odveo u ,,Čuku,,, vratio se u svoj matični klub i zamenio našeg Lokija Stankovića , koji je sada u Danilovgradu. Lešnjak je zadovoljan pobedom, naglasivši da će ovaj tim Radničkog namučiti mnoge timove.

 

   O njemu govori fudbalska Evropa. Medju najtalentovanijim je mladim igračima na Starom kontinentu. Za Luku Ilića i njegovog brata Ivana, Mančester Siti je, pomenusmo,  deponovao Zvezdi ni manje ni više nego 5 miliona evra. Dakle na pomoćnom terenu Gradskog stadiona skoro nisu igrala dva tako skupa fudbalera. Luka Ilić, skroman momak,  govorio  je o meču, dok su pirotske ,,delije,,, sa bedema skandirale.

     Bratislav Mitrović može da bude zadovoljan. Kako se  poslednjih mesec dana snalazio da obezbedi igrače, on i njegovi momci zasluužuju sve čestitke. Da je neko ponudio ovaj rezultat, prihvatio bi sigurno!

    I na ktraju treba reći da je dolazak fudbalera podmlatka  Crvene Zvezde ,  dan dva posle dobre igre prvog tima protiv Krasnodara, podigao atmosferu medju ljubitekljima fudbala , navijačima beogradskog tima,  tako da je od sinoć kada su crveno beli stigli u Pirot i smestili se u Hotelu Ana Luks , vladala  prava euforija. Tako je bilo i po završetku meča.

   I još jednom,  ova utakmica danas za Radnički , kao Klub je veoma značajna. Pouke treba izvući. Igrati Omladinsku ligu i igrati sa Zvezdom, Partizanom, trebalo bi da znači podstrek za ljude u Klubu da pojačaju rad i brigu o mladjim kategorijama. Sve to se višestruko isplati.

   Zvezda je juče i danas podigla fudbalski Pirot na noge, a mladim igračima iz Pirota ,  ovaj meč poslužiće kao podstrek za dalje. I ne samo njima, kadetima, pionitrima, petlićima. Trenerima i rukovodstvu sigurmno!

Iako je bilo pretoplo, osećali smo se zaista lepo!

 Aleksandar Živković, arbitar  iz Niša sa svjim saradnicima nije napravio nijednu grešku. Sudio je za deset!!


OFK Beograd 3 : 0 Spartak
Moravac Orion 2 : 1 Inđija
Vojvodina 4 : 0 Voždovac
Radnički (N) 1 : 4 Internacional
Napredak 1 : 4 Rad
Čukarički 1 : 0 Radnički 1923
Partizan 2 : 0 Brodarac
Radnički (P) 2 : 3 Crvena zvezda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Vojvodina 1 1 0 0 3
2 Rad 1 1 0 0 3
3 Internacional 1 1 0 0 3
4 OFK Beograd 1 1 0 0 3
5 Partizan 1 1 0 0 3
6 Crvena zvezda 1 1 0 0 3
7 Moravac Orion 1 1 0 0 3
8 Čukarički 1 1 0 0 3
9 Radnički (P) 1 0 0 1 0
10 Inđija 1 0 0 1 0
11 Radnički 1923 1 0 0 1 0
12 Brodarac 1 0 0 1 0
13 Radnički (N) 1 0 0 1 0
14 Napredak 1 0 0 1 0
15 Spartak 1 0 0 1 0
16 Voždovac 1 0 0 1 0