XS
SM
MD
LG

Nais u društvu Zvezde i Vojvodine, vraćaju se u Jadransku ligu!
Nakon godinu dana nadmetanja u najjačoj nacionalnoj ligi, vaterpolisti niškog Naisa vraćaju se u regionalno takmičenje. Jadranska A2 liga okupiće 9 timova iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore, a postoji mogućnost da im se pridruži i jedan slovenački tim.

U Regionalnoj A2 ligi u narednoj sezoni preovladavaće srpski klubovi. Tako će osim Nišlija nastupati Crvena zvezda, Vojvodina, Valjevo i Šabac, hrvatski Zadar, Solaris, Medveščak, kao i crnogorski Kataro.

 

"Sklopile se kockice"; foto: Vanja Keser

Kako je za Naisom turbulentna sezona, u kojoj su pružali odlične, ali i loše partije, očigledno je da su potrebna pojačanja da bi niški klub bio konkurentan u ovakvom društvu.

Predsednik Skupštine kluba Milan Krstić rekao je da rade na pojačanjima, te da bi u narednih desetak dana trebalo da se zna više o tome.

Planiramo da dovedemo neke nove igrače u klub, da pojačamo postojeći sastav i da prezentujemo vaterpolo iz Niša u regionu. Šta ćemo od toga da ostvarimo, pitanje je - priča Krstić.

Podsetimo, Nais je pretprošle sezone igrao u Regionalnoj ligi, a bio je žreban i prošle, ali su u poslednjem trenutku odustali. Razlog je bio malo novca, koji je vaterpolistima dodeljen iz budžeta Grada, ali su sada dobili nešto više, kao i ostatak niških klubova, s obzirom na to da je Fudbalski klub Radnički dobio znatno manje, zbog novog Zakona o sportu.