XS
SM
MD
LG

Krupa gostuje Zrinjskom

Starčević i Maksimović Foto/Krupa

Krupa će u okviru 4. kola BH Telecom Premijer lige BiH gostovati ekipi Zrinjskog u Mostaru, tim povodom danas je održana konferencija za novinare na kojoj su se obratili šef stručnog štaba Slobodan Starčević i igrač Stojan Maksimović.

Trener Slobodan Starčević pred utakmicu protiv Zrinjskog izjavio je:

- Utakmica protiv Zrinjskog u Mostaru dolazi nam nakon perioda od tri utakmice, gdje mi možemo maksimalno da budemo zadovoljni igrom ali ne i rezultatom, jer smo trebali možda i morali u nekim utakmicama biti malo skocentrisaniji, efikasniji, da na kraju sa boljom bodovnom zalihom idemo na megdan trenutnom prvaku BiH kvalitetnoj ekipi Zrinjskog i da pokušamo rasterećeni da se još jednom predstavimo BH javnosti kao jedna mlada kvalitetna ofanzivna i agresivna ekipa. Tako da nam ova utakmica dolazi u malo nezgodnom trenutku ali isto tako ćemo pokušati maksimalno iskoristiti, jer poslije ove utakmice ispred nas su dve utakmice u kojima mi treba da tražimo svoju sreću i bodove a to su utakmice protiv Čelika i Gabele. Pokušaćemo kroz ovu utakmicu da napravimo maksimalno dobru pripremu za te dvije utakmice.

- Mogu reći da sam uskraćen za igranje našeg mladog reprezentativca Ajdina Redžića, koji je doživio neugodnu povredu na treningu. Moramo potražiti druga rješenja i priliku će dobiti Savić kao i Maksimović koji će pokušati da zamjeni našeg standardnog prvotimca Jašarevića koji imi tri žuta kartona, dodao je Starčević.

Igrač Stojan Maksimović pred utakmicu protiv Zrinjskog istakao je “Gostujemo jednoj iskusnoj ekipi aktuelnom prvaku BiH, teška utakmica za nas u ovom trenutku. Idemo jako motivisani, možda malo oslabljeni ali daćemo sve od sebe i nadamo se dobrom rezultatu i dobroj utakmici.”

Utakmica između HŠK Zrinjskii i FK Krupa igra se u subotu 12.08.2017. na stadionu pod Bijelim Brijegom sa početkom u 20:00 časova.