XS
SM
MD
LG

Mačva bez bodova - Šapčane sa terena ovacijama ispratilo pet hiljada gledalaca

Utakmica u Šapcu u okviru 4.kola Super lige Srbije, između domaće Mačve i gostujuće ekipe FK „Radnički“ iz Niša završena je rezultatom 1:2 (0:1). Mrežu domaće ekipe u 16. minutu zatresao je Milan Pavkov, a do izjednačenja Mačva dolazi u 64.minutu pogotkom Bojana Matića. Ekipa Radničkog izborila je pobedu u nadoknadi, golom Saše Stojanovića u 90+6 minutu susreta.

Sudija Majo Vujović iz Novog Sada već u prvom poluvremenu dosudio je tri žuta kartona igračima Mačve, a blizu pet hiljada gledalaca oštro je negodovalo sa tribina na sudijske odluke tokom cele utakmice. Iako poražene, Šapčani su ovacijama i gromoglasnim aplauzima ispratili igrače Mačve sa terena.

Na konferenciji za novinare šef Stručnog štaba FK „Mačva“ Dragan Aničić naglasio je da se oseća kao pobednik i da je i igračima rekao da treba da se tako osećaju.

„Ja bih sad trebao da budem miran i da kažem kako je utakmica bila dobra, jeste bila dobra, ja sam ponosan na igrače moje momke, kako su se ponašali na terenu, kako su se borili i kako su istrpeli sve ovo što se dešavalo 90 minuta. Pokazali smo i danas ono što nas stalno krasi, ne odstupamo od onog što je neka naša igra, ali da bi mogli da uradimo nešto više na terenu potrebno je da igramo protiv protivnika koji ima isti broj igrača na terenu, što danas nije bio slučaj. Bilo ih je više na terenu, a onda je i teće da se borite. Ja sam u ponedeljak imao sastanak u Fudbalskom savezu Srbije gde su bili treneri i tom prilikom smo morali da potpišemo jedan kodeks ponašanja, gde nećemo komentarisati neke situacije i dešavanja na terenu i ja ovom prilikom neću dati komentar. Moram samo da kažem da se ja osećam kao da sam pobedio ovu utakmicu, što sam i igračima rekao da treba da se tako osećaju. Što nismo pobedili, nije na nama. Žao mi je samo zbog publike, jer su i oni zaslužili da se raduju posle utakmice, ali bili smo kažnjeni na najokrutniji način u nadoknadi vremena, mada ni po jendom segmentu igre nismo zalužili da budemo kažnjeni. Idemo dalje, nećemo mnogo žaliti za ovim, okrećemo se novom protivniku i ako i ubuduće budemo igrali ovako kao prethodne dve utakmice nećemo imati problema“, naveo je Aničić na konferenciji za novinare.

Šef Stručnog štaba FK „Radnički“ Peter Pakult kaže da su znali da ih u Šapcu čeka vrlo teška utakmica, jer je Mačva poslednje dve utakmice pobedila i tako stvorila euforiju.

„Mi smo u prvom delu imali dobre šanse, poveli smo utakmicu zasluženo, ali stvarno moramo da se zahvalimo našem golmanu što smo na poluvreme otišli sa vođstvom. Znali smo da će domaća ekipa u drugom poluvremenu konstatno da vrši pritisak nismo ušlu u takmicu kako treba i zbog toga je izjednačenje bilo zasluženo. Protivnik se na kraju utakmice povukao i igra je bila pod našom kontrolom. Beležimo dve dobre prilike i imali smo sreće da smo u nadoknadi dali gol i izborili pobedu. Nama mnogo znače ova tri boda  i naravno da smo presrećni zbog toga. Kolegi Aničiću želim sve najbolje i nadam se da ćemo i u sledećoj godini družiti se u Super ligi“ rekao je Pakult.

Predsednik FK „Mačva“ Ivica Kralj je po završetku utakmice istakao da je ovaj susret pravi pokazatelj, zašto su stadioni u Srbiji prazni.  „Žao mi je što je ovih pet hiljada gledalaca bilo prinuđeno da gleda samo jednog igrača na utakmici. On ili To je razlog što su stadioni u Srbiji sve prazniji. Kada poraženu ekipu nekoliko hiljada ljudi pozdravi ovacijama kao da su pobedili, dovoljno govori o današnjoj utakmici. Zahvaljujem se publici koja je danas došla u još većem broju nego na prošloj utakmici i pozivam ih da i dalje budu podrška igračima i da se zajedno borimo protiv .... .“ poručio je Ivica Kralj.

Startna postava Mačve – Filipović (g), Pejović (k), Protić, Ivić, Jovanović, Lazarević, Gemović, Obrovac, Jovanović Jordan, Matić i Jeremić. Igrali su još Ristivojević od 46. minuta, Milinković od 56.min i Vladisavljević od 80. minuta.

Naredno kolo, u ponedeljak 14. avgusta, Šapčani gostuju ekipi Spartaka u Subotici. Direktan prenos ovog susreta je od 20 časova na Televiziji Arena sport.

Inače, pred početak današnjeg susreta, predsednik Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije, Branko Stojaković šabačkoj Mačvi je kao prvacima Prve lige Srbije u sezoni 2016/17 uručio dugo očekivani pehar.

pr Ana Acan

 


Mačva 1 : 2 Radnički
Rad 2 : 0 Zemun
Čukarički 1 : 0 Mladost
Radnik 0 : 5 Crvena zvezda
Bačka 1 : 4 Napredak
Borac 0 : 2 Vojvodina
Partizan 1 : 3 Voždovac
Javor Matis 1 : 1 Spartak ŽK
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 4 4 0 0 12
2 Vojvodina 4 4 0 0 12
3 Voždovac 4 3 1 0 10
4 Partizan 4 3 0 1 9
5 Radnički 4 3 0 1 9
6 Spartak ŽK 4 2 1 1 7
7 Mačva 4 2 0 2 6
8 Čukarički 4 2 0 2 6
9 Napredak 4 1 1 2 4
10 Rad 4 1 1 2 4
11 Mladost 4 1 1 2 4
12 Javor Matis 4 1 1 2 4
13 Radnik 4 1 1 2 4
14 Zemun 4 0 1 3 1
15 Bačka 4 0 0 4 0
16 Borac 4 0 0 4 0