XS
SM
MD
LG

Još jedan iskusni internacionalac u Železničaru!
Miloš Padežanin
 
Domaća publika imala je prilike da ga gleda u dresu Dinama iz Pančeva; foto: M. P.

Iako su angažovali priličan broj igrača i počeli sa pripremama za najjače domaće takmičenje, u niškom Rukometnom klubu Železničar i dalje ne miruju. Oni su kao najnovije pojačanje na poziciji beka doveli internacionalca Miloša Padežanina, sa kojim su potpisali jednogodišnji ugovor.

Nastupajući poslednjih 9 godina u Mađarskoj, Portugaliji, Austriji, Francuskoj i Kataru, 27-godišnji rukometaš stekao je veliko iskustvo, ali je, kako kaže, njegova želja bila da se vrati u Srbiju. Železničar je izneo konkretan plan, pa je odlučio da za svoj novi dom izabere Niš.

Odlučio sam da se vratim ovde, da u Srbiji imam neku sigurnost, a Niš se pokazao kao takva opcija. Ne mogu ništa da obećavam, ali pored Zlatanovića i Krsmančića, mislim da bismo mogli da konkurišemo za plej-of. Sa trenerom Petkovićem nisam do sada sarađivao sa njim, ali koliko sam video ovih par dana, odličan je kao čovek i kao trener - priča on.

Uz njega, ugovor je dobio i golman Dejan Zlatanović, koji je već neko vreme u Nišu i trenira sa timom, ali je tek sada potpisao. Ovim, kažu u niškom klubu, svi igrači imaju ugovore.

Podsetimo, “Želja” je ove godine dobio specijalnu pozivnicu za nastup u Super ligi i, sudeći po do sada angažovanim igračima i treneru, ozbiljno se priprema da napade vrh ovog takmičenja.