XS
SM
MD
LG

Memorijali: Polet prvi u Ratini, Goč bez premca u Jovcu

U Ratini kraj Kraljeva održan je memorijalni turnir u znak sećanja na tragično preminule fudbalere i sportske radnike Zorana Stevanovića - Glanca i Milivoja Kostovića - Koske. Pored organizatora FK Polet učestvovali su kraljevačka Sloga (juniori), okružni ligaš Real iz Podunavaca i Metalac (Kraljevo) član međuopštinske lige Kraljevo.

 

Detalj sa fiunalnog susreta u Ratini

 

 

Pobednik turnira ekipa Poleta domaćin memorijala foto: STOLE

 

Prvog dana Real je savladao Slogu sa 4:1 a Polet ekipu Metalca sa 3:2. U borbi za treće mesto u "gradskom derbiju" Metalac je bio uspešniji od Sloge (3:1) a u finalu golom Milojevića u 65. minutu Polet je osvojio pobednički pehar. Utakmicu je pratilo stotinak ljubitelja fudbala a prikazan fudbal uliva veliku dozu optimizma svim učesnicima turnira koji će ubuduće biti tradicionalan.

U Jovcu je po četvrti put organizovan memorijalni turnir koji je kao i ranijih godina bio sećanje na njihovog tragično preminulog fudbalera Srđana Dončića - Cola. Pored Ribnice igrali su zonaši Karađorđe i Goč i okružni ligaš Borac iz Vraneša,.

Prvog dana Ribnica i Karađorđe igrali su 3:3 a posle udaraca sa bele tačke u finale se plasirao domaćin (4:3). U drugoj utakmici Goč .- Borac 8:0. Meč za treće mesto nije odigran a u finalu Goč je još jednom pokazao da je dominantan. Vrnjčani su slavili protiv domaćina sa 5:0.