XS
SM
MD
LG

Mačva slavila na premijeri Super lige pred svojom publikom

Blizu 4.000 Šapčana danas je sa fudbalerima Mačve proslavilo prvu pobedu u superligaškoj sezoni koju su priželjkivali 65 godina. Fenomenalna atmosfera i ovacije koje su se mogle čuti tokom cele utakmice, bili su motiv više crveno-crnima da osvoje sva tri boda, zahvaljujući rezultatu od 1:0 (1:0). Strelac jedinog pogotka na utakmici bio je Bojan Matić u 27. minutu.

Brojna publika znala je gromoglasnim aplauzima i navijanjem da nagradi, između ostalog, i sjajne odbrane golmana Mačve, Nenada Filipovića, koji je nakon današnjeg meča sigurno dobio brojne simpatije Šapčana.

Šef Stručnog štaba FK „Mačva“ Dragan Aničić na konferenciji za novinare pomešanih osećanja i sreće i tuge, ovu pobedu posvetio je ocu Momiru koji je danas preminuo.

„Moram da pohvalim ekipu Zemuna koja je u Šabac došla da igra fudbal i mogli ste da vidite dva poluvremena gde smo mi planski pokušavali da preko kontranapada postignemo gol i u tome smo i uspeli. U drugom poluvremenu Zemun je imao inicijativu i šanse, ali mislim da je naša pobeda zaslužena i da su momci pokazali po ko zna koji put ovde u Šapcu pravi odnos, pravu disciplinu u igri i na kraju kada je tako onda Bog i nagradi. Možda ću biti sebičan, ali danas ovu pobedu posvećujem svom ocu koji je preminuo i nadam se da negde odozgo vidi ovo sve i da je ponosan“, rekao je Aničić.

Šef Stručnog štaba FK „Zemun“ Milan Milanović kaže da su zbog loše igre u prvom poluvremenu i izgubili utakmicu.

„Najveća glupost koju gostujuća ekipa može da napravi jeste da primi gol iz kontranapada. Mi smo imali jedno pet – šest izgubljenih lopti i išli smo sve u dribling na protivničkoj polovini. Protivnik nas je upozorio i pre nego što smo primili gol, imalu su dve –tri dobre kontre i na kraju su nam iz takve situacije i dali gol. Drugo poluvreme smo već malo bolje zaigrali, imali smo i inicijativu, čak i neke šanse koje nismo iskoristili, tako da smo zasluženo izgubili od Mačve“, naveo je Milanović.

Predsednik FK kluba Mačva, Ivica Kralj izrazio je veliku zahvalnost šefu stručnog štaba Draganu Aničiću, koji je i u ovako teškim trenucima usled smrti oca, bio uz momke kako bi zajednički izborili pobedu.

„Čestitam momcima na zasluženoj pobedi, a velika zahvalnost Draganu Aničiću koji je u za njega izuzetno teškom životnom trenutku bio uz momke, vodio ih i bodrio i zajedničkim snagama su uspeli da ostvare cilj. Ovo je najbolji pokazatelj kakvi su međuljudski odnosi u našem klubu i kakva atmosfera krasi naš tim“, rekao je Ivica Kralj nakon utakmice.

Ekipa Mačve danas je nastupila u sledećem sastavu  – Nenad Filipović (g), Filip Pejović, Radoš Protić, Lazar Ivić (Nikola Milinković od 57.minuta) Nenad Jovanović, Mladen Lazarević, Miodrag Gemović (Lazar Vladisavljević od 69.min), Ivan Obrovac, Bojan Matić, Miloš Adamović (Igor Ristivojević od 84.minuta) i Predrag Jeremić. 

Inače, današnji susret koji je proglašen utakmicom visokog rizika, protekao je bez problema i incidenata, zbog čega Fudbalski klub Mačva izražava veliku zahvalnost svim posetiocima, kao i pripadnicima Ministartsva unutrašnjih poslova i službi obezbeđenja zahvaljujući kojima je ovaj sportski događaj organizovan na izuzetno kvalitetnom nivou. 

U okviru trećeg kola Super lige Srbije Šapčani u subotu, 05. avgusta, gostuju ekipi Javor Matis u Ivanjici. Utakmica se igra od 20 časova.

pr Ana Acan

Direktan prenos utakmice realizovala ekipa TV Arena sport

Direktan prenos utakmice realizovala ekipa TV Arena sport


Mačva 1 : 0 Zemun
Radnički 2 : 1 Mladost
Rad 0 : 2 Crvena zvezda
Čukarički 2 : 0 Napredak
Radnik 0 : 4 Vojvodina
Bačka 0 : 3 Voždovac
Borac 0 : 4 Spartak ŽK
Partizan 2 : 1 Javor Matis
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Partizan 2 2 0 0 6
2 Spartak ŽK 2 2 0 0 6
3 Vojvodina 2 2 0 0 6
4 Crvena zvezda 2 2 0 0 6
5 Voždovac 2 1 1 0 4
6 Čukarički 2 1 0 1 3
7 Javor Matis 2 1 0 1 3
8 Radnički 2 1 0 1 3
9 Mačva 2 1 0 1 3
10 Mladost 2 0 1 1 1
11 Zemun 2 0 1 1 1
12 Napredak 2 0 1 1 1
13 Rad 2 0 1 1 1
14 Radnik 2 0 1 1 1
15 Bačka 2 0 0 2 0
16 Borac 2 0 0 2 0