XS
SM
MD
LG

Zvezda lako do bodova

Žreb je hteo tako da Radnički nastavi tamo gde je stao na kraju prošle sezone. Kako su Nišlije završili prošlu sezonu, tako su nastavili i u novoj. Isto mesto, isti protivnik isti epilog. Crvena zvezda je i večeras bila bolji takmac u susretu izmedju dva stara sportska rivala, a beogradski crveno-beli su slavili golovima Nišlije u njihovim redovima Pešića i golovima Srnića za ukupan rezultat Crvena zvezda – Radnički 3:0.

foto:FK Crvena zvezda

Na samomom početku utakmice, u 4. minutu, nakon loše postavljene ofsajd zamke odbrane Radničkog, Nišlija u dresu Zvezde Pešić je izašao sam pred golmanom gostiju, ali je njegova lopta završila visoko iznad gola.

Uzvratio je Arsić u sledećem minutu, dobim šutem iz slobodnog udarca. Frimpong je oborio Stojanovića na dvadesetak metara od gola, iskosa sa desne strane, na samom roglju kaznenog prostora. Arsić je šutirao dirktno u gol, a Kahriman krajnjim naporom izbacio loptu u korner, koja je pretila da završi ispod prečke Zvedinog golmana.

U 29. minutu, nakon dobrog dodavanja Donalda, Stojković je probio po desnoj stani, uputio centaršut u peterac Radničkog, tu se našao ponovo Pešić i ponovo je lopta završila iznad prečke golmana Braća.

U 39. minutu nakon asistencije Adžića Kanga pogadja stativu, a već sledećeg minuta, “treća sreća” za Pešića i vodjstvo Zvezde. Nakon jedne akcije crveno-belih, lopta je došla do Kange, ovaj preko glave uputio centaršut ka Adžiću. Lopta se odbila od jednog igrača odbrane u plavim dresovima ka gol-aut liniji, Adžić kranuo ka njoj, a golman Brać umesto na gol krenuo za njim. Mladi napadač Zvezde je lako prevario golmana Nišlija, uputio loptu u srce šesnaesterca gde se nalazio Pešić, kome nije bilo teško da loptu plasira u nebranjenu mrežu Nišlija – 1:0 za Crvenu zvezdu.

Na samom početku drugog poluvremena Kanga je iz slobodnog udarca, iskosa sa leve strane uzdrmao prečku golmana Nišlija.

Igrao se 57. minut kada je Crvena zvezda povela sa 2:0. Tomić je vratio loptu iz polja ka svom golmanu, ali je prevideo Srnića koji se nalazio iza golmana Nišlija i koji je istrčao ispred golmana Braća, prihvatio loptu i lako realizovao šansu.

U 65. minutu, najbolja šansa za gol koju je Radnički stvorio na večerašnjoj utakmici. Noma je ostao sam na nekih 12-13 metara od gola Kahrimana, ali se previše nameštao i šansa je otišla u nepovrat. Pokušao je da uputi šut ka golu Zvezde, ali je bio izblokiran.

Bio je to period igre u kojoj je Radnički uspostavio kakvu takvu ravnotežu u igri, ali su i dalje igrači u plavim drsovima teško stvarali šanse za razliku od domaćina.

U 75. minutu Donald je izveo slobodan udarac sa nekih dvadesetak metara, prebacio živi zid sačinjen od igrača Radničkog, ali je čuvar mreže Nišlija bio na visini zadatka, odlično intervenisao, napravivši lepu golmansku paradu, i odbio loptu u korner.

Pokušao je i Arsić da promeni rezultat u 83. minutu iz slobodnog udarca, ali je lopta završila iznad gola Zvezdinog čuvara mreže.

Tačku na večerašnji susret stavio je Srnić koji je u 87. minutu po drugi put zatresao mrežu Radničkog. Odlično mu je asistirao Milijaš, koji ga je pronašao na levom boku, ovaj prihvatio loptu, ušao kazneni prostor gostiju i oštro šutirao u suprotni ugao golmana Braća. Lopta se od stative odbila u gol, i to je bilo konačnih 3:0 za crveno-bele.

Sledeću utakmicu, i priliku da se iskupi za večerašnji poraz, Radnički ima priliku u petak 28.07. kada pred svojom publikom dočekuju Maldost iz Lučana sa početkom od 20 časova.


CRVENA ZVEZDA: RADNIČKI NIŠ 3:0 (1:0)

Stadion “Rajko Mitić” Beograd

Gledalaca oko 5000

Sudije: Aleksandar Vasić, Milovan Ristić, Dejan Petrović, Petar Piper.

Strelci: 1:0 Pešić u 40. - 2:0 Srnić u 57. - 3:0 Srnić u 87.

Žuti kartoni: Frimpong (Crvena zvezda), Aksentijević, Simunović (Radnički Niš)

CRVENA ZVEZDA: Kahriman, Stojković, Savić, Frimpong, Anđelković, Donald (od 81. Gobeljić), Jovičić, Srnić, Kanga, Adžić (od 57. Milijaš), Pešić (od 57. Boaći).

RADNIČKI NIŠ: Brać, Aksentijević, Petrović, Simunović, Stanković, Noma (od 81. Stevanović), Tomić (od 59. Aleksandar Jovanović), Golubović, Arsić, Stojanović, Mrkić (od 73. Ranđelović).


Partizan 6 : 1 Mačva
Javor Matis 1 : 0 Borac
Spartak ŽK 2 : 1 Bačka
Voždovac 0 : 0 Radnik
Vojvodina 1 : 0 Čukarički
Napredak 2 : 2 Rad
Crvena zvezda 3 : 0 Radnički
Mladost 1 : 1 Zemun
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Partizan 1 1 0 0 3
2 Crvena zvezda 1 1 0 0 3
3 Spartak ŽK 1 1 0 0 3
4 Javor Matis 1 1 0 0 3
5 Vojvodina 1 1 0 0 3
6 Napredak 1 0 1 0 1
7 Rad 1 0 1 0 1
8 Mladost 1 0 1 0 1
9 Zemun 1 0 1 0 1
10 Voždovac 1 0 1 0 1
11 Radnik 1 0 1 0 1
12 Bačka 1 0 0 1 0
13 Čukarički 1 0 0 1 0
14 Borac 1 0 0 1 0
15 Radnički 1 0 0 1 0
16 Mačva 1 0 0 1 0