XS
SM
MD
LG

Zona Morava: Uspešna proba Karadjordja i Radničkog

Dva kraljevačka člana Moravske lige Karađorđe (Ribnica) i Radnički (Kovači) posle desetak dana priprema odigrali su međusobni prijateljski meč. Sastali su se u Ribnici na stadionu sportskog centra "Predrag Matić" pred oko stotinak najvernijih ljubitelja fudbala. Treneri oba rivala Mile Vuletić (Karađorđe) i Darko Luković (Radnički) videli su na delu fudbalere na koje će računati u novoj sezoni. U centru pažnje bili su novi igrači koji su u pauzi došli u ova dva kluba.

 

Detalj sa utakmica Karadjordje - Radnički Foto: STOLE

 

- Naravno, ovo je tek prva utakmica i prilika da na delu vidimo i novajlije igrače koji su pristigli u prelaznom roku. To su: Janković (Takovo) Županjac (Prva petoletka), Urošević (Metalac) i Glavčić (Sloga). U međuvremenu ostali smo bez Jovanovića i Sekulića koji će pojačati tim Budućnosti novog Okružnog ligaša. To je trenutno stanje a hoće li biti još prinova ostaje da se vidi - kaže Vuletić.

Radnički je u prošloj sezoni dugo vodio glavnu reč. Bio je izvesno vreme i na samom čelu Zonskog karavana ali je finiš na kraju pripao Tutinu. Ali, nema predaje.

- U novu u sezonu ulazimo sa dosta optimizma. Istina ostali smo po završetku sezone bez nekoliko važnih pojedinaca ali idemo dalje. Napustili su nas Milojević, Obradović, Stolić, G. Đokić, Stefanović i Jorgić ali su zato došli Krstić, Jovanović, Grujić i Pajović. I nama je ovo prva utakmica a pravo lice igrači će svakako pokazati na narednim probnim mečevima - očekuje Luković.

Ovaj duel završen je minimalnom pobedom domaćina (1:0), jedini pogodak delo je Glavčića u drugom delu susreta a prikazanom igrom mogu biti zadovoljni i ljudi iz rukovodstva oba kluba kao i navijači.