XS
SM
MD
LG

Sponzor platio "Želji" dozvolu za Super ligu, potpisala četiri igrača!
Nakon godine koju su proveli van svih takmičenja, a onda i ponovnog prihvatanja Super lige da se Železničar vrati u elitno društvo, plaćena je i dozvola od 4 miliona, pa više nema prepreka za vraćanje u najjaču ligu. Novac je došao od sponzora o kome u niškom klubu još ne žele da govore, a novina je i da su prvi rukometaši potpisali za “Želju”.

Sve informacije o sastavu, stručnom štabu i Upravi, trebalo bi da se znaju do početka avgusta; foto: Vanja Keser

S obzirom na to da najjače muško rukometno prvenstvo u Srbiji počinje 22. septembra, plan je da, kako kaže sportski direktor Slobodan Milosavljević, pripreme počnu 1. ili 7. avgusta. To zavisi od imenovanja novog trenera, o čemu još nema novih informacija.

Do početka priprema biće nam sređene sve linije: prvi tim, stručni štab, mlađe selekcije. Potpisali smo 4 igrača. Prvi je Đorđe Spasić, levo krilo iz Požege, inače je odavde, iz Blaca, a bio je naša želja još pre tri godine. Drugi je pivot Vlada Mitić, treći je naš dugogodišnji član Andrija Mađar i četvrti Žarko Petković, takođe naše dete - kaže Milosavljević.

Još nema ni podataka o Upravi kluba ali, prema rečima Milosavljevića, i ona će biti postavljena do početka priprema.

Podsetimo, zbog nemogućnosti da plate suspenziju Arbitražne komisije Rukometnog saveza Srbije, Železničaru je izrečena zabrana takmičenja za sezonu 2016/2017. Sada je ona istekla, a zahvaljujući mestu u Super ligi koje je upražnjeno plasmanom Vojvodine u regionalno takmičenje i misterioznom sponzoru, Savez im je odobrio povratak u elitu.