XS
SM
MD
LG

Selektor reprezentacije postao novi trener rukometaša Vranja
Iako se u medijima selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović pominjao kao rešenje niškog Železničara, on je otišao još južnije i potpisao za ekipu Vranje 1957. Sa prekaljenim trenerom na čelu i nekoliko pojačanja, cilj kluba je plasman u najjače domaće takmičenje.

Jedan od ciljeva i vraćane publike u vranjsku halu; foto: Vanja Keser

U intervjuu za Sportski žurnal Obradović je iskazao veliko zadovoljstvo što se nalazi u Vranju i istakao da mu pozicija selektora ostavlja dovoljno vremena da se u isto vreme posveti i klubu. On je naglasio i da ima sa kime da radi, te da je jug Srbije “rasadnik talenata” sa velikim potencijalom za stvaranje vrhunskih igrača.

Zajednička želja je da unapredimo organizaciju kluba i stepenik po stepenik idemo ka vrhu. Nisam slučajno u Vranju, ovde sam služio vojni rok i još davno uvideo da grad živi za rukomet. Drugo, vezuje me veliko lično i porodično prijateljstvo sa Duletom Stevanovićem, legendom vranjskog rukometa - rekao je Obradović.

Zaista visoke ciljeve imaju Vranjanci, koji će se naredne sezone takmičiti u grupi Jug Super lige B, s obzirom na to da je pre nekoliko dana doneta odluka da se drugi rang takmičenja podeli na dva dela. Oni najavljuju 1. mesto u regionalnom takmičenju, a onda i napad na najviše pozicije u Super ligi.

Novi trener kluba Vranje tokom duge trenerske karijere vodio je mnoge zvučne timove poput Crvene zvezde, Partizana, Lovćena, Porta, te aktuelnog šampiona Evrope Vardar. Pre ženskog nacionalnog tima predvodio je i mladi muški, kao i reprezentaciju Crne Gore.

Najzvučnije pojačanje ovog rukometnog kluba je Srđan Komlanov, koji dolazi iz redova vicešampiona države Dinama iz Pančeva. Tokom letnjeg prelaznog roka u Vranje su stigla i dvojica rukometaša, koji su prošlu sezonu proveli u, tada jedinstvenoj, Super ligi B: Goran Ristović iz kluba Zlatar iz Nove Varoši i Andrija Atanasković iz leskovačke Dubočice.