XS
SM
MD
LG

Radnik iz Ušća dobio "hram fudbal"

U Ušću na Ibru dugo će se pamtiti 9.jul i velika svečanost priređena povodom izgradnje velelepnog sportskog objekta na igrališu Fudbalskog kluba Radnik. Pre otvaranja posetioci i gosti imali su prilike da obiđu ovaj hram fudbala koji krase velike i svetle protorije, za gostujuće, domaće igrače i delioce pravde kao ekonomat a pažnju privlače prvoklasan nameštaj i najmodernije instalacije mokrog čvora.

 

Nova zgrada za nova vremena

 

- Ništa od ovoga ne bi bilo da nije preovladala velika želja meštana da već jednom imaju oblekat kakav i priliči ovom mestu. Zahvaljujući prijateljima kluba, sponzorima, bivšim igračima, zaljubljenika u fudbal i ljudima iz Ibarskih rudnika "Ušće" uspeli smo da sve uradimo i danas se s pravom radujemo - rekao je u besedi Branko Planojević, predsednik kluba.

Svi su očigledno dali svoj maksimum pa će sada fudbaleri imati prijatan kutak i odlične uslove za rad. No, neće se stati na ovome.

- Trudićemo se da nastavimo istim tempom pre svega na rekonstrukciji terena i tribina koje želimo da pokrijemo nadstrešnicom. Planova ima na pretek ali se nadam da ćemo radom i dosadašnjim tempom i to ostvariti - dodao je Planojević.

 

Gradonačelnik Kraljeva pozdravlja prisutne goste i građane Ušća

 

Svečanosti je prisustvovao veliki broj građana Ušća, sportskih prijatelja iz mnogih saveza i klubova Srbije a sve je pozdravio i dr Predrag Terzić gradonačelnik Kraljeva poželevši puno uspeha i sreće sportistima i sportskim radnicima ovog mesta.

Objekat su presecanjem crvene trake otvorili fudbaleri najmađe generacije FK Radnik. Inače u klubu radi čak pet fudbalskih kategorija od petlića do seniora a sa njima rade treneri, njih četvorica bez ikakve nadoknade.

 

Mališani spletom igara oduševili prisutne

 

Radnik je osnovan 1954. godine i nadmetao se godinama od najnišeg stepena takmičenja do nekadašnje, visoko kotirane Zapadno - Moravske lige. Zanimljivo je da su baš u toj ligi odigrali i meč sa Javorom iz Ivanjice. UBilo je to aprilu 1978. godine u prvenstvenom meču u Ušću - bilo je 2:2. Javor je i ovoga puta bio gost a ovaj meč pratilo je preko 500 gledalaca. Predigra je bio nastup mališana folklorista koji su imali kratak ali veoma kvalitetan nastup.

 

Fudbaleri Javora i Radnika na terenu posle četiri decenije Foto: STOLE

 

Domaćini su zadovoljni jer je do sada klub iznedrio dosta asova. Ipak, Dragan Mladenović zaslužuje najveću pažnju. Karijeru je započeo u Radniku, put ga je najpre odveo u Crvenu zvezdu a potom je imao bogatu inostranu karijeru.

Sve je završeno velikom gozbom i muzikom i naravno prigodnim govorima čelnika kluba koji su obećali i skori povratak Radnika u više rangove, najpre Zonu a daće bog i Srpsku ligu.